Супрун похвалилася Луцькою міською клінічною лікарнею

Супрун похвалилася Луцькою міською клінічною лікарнею

Виконувачка обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про якісні зміни, які відбуваються у Луцькій міській клінічній лікарні.

«Оснащення Луцької міської клінічної лікарні тепер на світовому рівні» - заявила вона.

Монітори нового ангіографа у Луцькій міській клінічній лікарні

«Стандарт для агіографічних блоків в усьому світі»

Уляна Супрун, мала на увазі, зокрема, появу другого ангіограма у рентгенохірургічному блоці, який з’явився у лікарні в квітні.

«У відремонтованому рентгенохірургічному блоці Луцької лікарні нещодавно встановили новий, вже другий ангіограф.

Така кількість апаратів є стандартом для ангіографічних блоків у всьому світі. Практично всі клініки Європи, де проводяться втручання на коронарних артеріях, мають мінімум дві ангіографічні установки..

Уже в перший тиждень роботи ангіографічна система допомогла врятувати 20-річного юнака від гострого інфаркту. Він, до речі, став наймолодшим пацієнтом цього року. Минулоріч лікарі врятували життя від гострого інфаркту міокарда 15-річному хлопцю.

Рентгенхірургічний блок з однією ангіографічною системою у Луцькій міській клінічній лікарні працював з 2013 року. За час роботи цієї установки луцькі медики провели понад 4 тисячі інтервенційних втручань. З появою першого ангіографа смертність при інфаркті міокарда в стаціонарі зменшилась з 20% до 5%.

Тут також проводять процедури на судинах головного мозку, кінцівок, нирок. У 2018 році у лікарні провели 1052 коронарних втручання, з них — 398 стентувань. В лікарні виконують 70% усіх стентувань, які проводять на Волині. Допомогу пацієнтам із гострим інфарктом міокарда надають цілодобово. Нещодавно встановлений другий ангіограф дасть можливість виконувати втручання з мінімальною затримкою.

«Луцька міська лікарня – на порозі нового етапу»

«Крім того, Луцька міська клінічна лікарня перебуває на порозі нового етапу лікування пацієнтів у найгостріших ситуаціях.

Вже розпочали проводити інвазивні втручання при інсультах, стентування судин нижніх кінцівок та церебральних артерій. Невдовзі тут планують розпочати імплантації штучних водіїв ритму.

Лікарня бере участь у реалізації спільного проекту World Bank Ukraine та Міністерство охорони здоров'я України — Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей з 2018 року.

За цей час медзаклад отримав ангіографічну систему, системи комбінованого добового холтерівського моніторування ЕКГ, систему для добового моніторування артеріального тиску, ліжка для палат інтенсивної терапії та інше цінне обладнання.

Це обладнання ефективно допомагає виявляти та запобігати хворобам серця та судин, а також вчасно їх лікувати» – розповіла Уляна Супрун.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У червні буде аж 12 вихідних
Наступна новина Мурчик, що «впав з неба». Кіт із Луцька йшов 300 км до монастиря на Львівщині
Останні новини
Схожі новини