Священик закликав садити живі квіти на могилах

Священик закликав садити живі квіти на могилах

Назадовго до Провідної неділі настоятель парафії Святої Трійці в с. Тростянець Ківерецького деканату протоієрей Сергій Ледвовк звернувся до вірних із проханням не нести штучні квіти на кладовища.

Про це священик написав на своїй сторінці у Facebook, передає Волинська єпархія УПЦ КП.

Зокрема, о. Сергій пояснив, що цей «квітковий тимчасовий „рай“ у скорому часі знову опиниться на звалищі». Душпастир наголосив, що «спочилим потрібна наша молитва, пам’ять і шана», а не «відмітка» у вигляді штучних квітів.

Тому панотець закликав висадити живі квіти на могилах. «Уявімо собі великий міський цвинтар – і жодного штучного вінка, на кожній могилі – висаджені кущики, плетіння барвінку, невеличкі деревця, ароматні квіти і невимовна радість спочилих душ, які дякують за любов і шану кожній людині! Ось це і буде наче земний Рай, який нагадуватиме про майбутній небесний Рай, до якого ми всі покликані! Зробимо?» – звертається о. Сергій.

Торік у цій же соцмережі настоятель парафії Великомученика й цілителя Пантелеймона в Люблинці Ковельського районного благочиння протоієрей Матвій Олійник також закликав не приносити на могилки «гори мертвих букетів».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутатам вдалося зупинити «інформаційний ґвалт» в Олиці. ФОТО
Наступна новина Телебачення транслюватиме пасхальне Богослужіння
Останні новини
Схожі новини