Священник хотів взяти на поруки обвинуваченого у зґвалтуванні волинянина

Священник хотів взяти на поруки обвинуваченого у зґвалтуванні волинянина

Уродженця села Мельниця Ковельського району, який одружений і має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, прокуратура обвинувачує у зґвалтуванні.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, пише Ковель Медіа. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 152 КК України (Зґвалтування неповнолітньої особи), що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років, ще торік 21 червня.

Обвинувачений утримується у Луцькому слідчому ізоляторі. Черговий термін його перебування за гратами спливав 2 лютого 2023 року. Від прокурора надійшло клопотання про продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки чоловіка звинувачують у вчиненні особливо тяжкого злочину, існує високий ризик його переховування від судочинства та впливу на потерпілу дівчину та її матір.

У закритому судовому засіданні адвокат подав клопотання з проханням передати його підзахисного на особисту поруку священника церкви та слюсаря-електрика, який працює вахтовим методом у Рівному.

Крім письмової заяви, свяшенник надав суду усні пояснення, в яких зазначив, що він працює батюшкою у церкві, проживає там же. Його дохід становить приблизно 10 000 гривень щомісячно. Йому відомо в якому кримінальному правопорушенні обвинувачують чоловіка і розмір своєї грошової відповідальності у разі порушення обов’язків, але він впевнений, що обвинувачений їх виконає.

Відомо, що обвинувачений є особою не судимою, характеризується задовільно і має на утриманні трьох дітей, не працює, джерел доходу не має.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Олексій Шишилін клопотання прокурора задовольнив і продовжив строк тримання під вартою до 31 березня 2023 року включно. При цьому в ухвалі сказано, що особами, визначеними ч. 2 ст. 182 КПК України, у будь-який момент може бути внесена застава в розмірі 250 000 грн за обвинуваченого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як зенітники тероборони Волині вчаться збивати наземні та повітряні цілі
Наступна новина Школярка, яку два тижні тому збило авто в Торчині, досі у важкому стані в реанімації
Останні новини
Схожі новини