Показали, як зенітники тероборони Волині вчаться збивати наземні та повітряні цілі

Показали, як зенітники тероборони Волині вчаться збивати наземні та повітряні цілі

На українсько-білоруському кордоні зенітники 100-ї окремої Волинської бригади тероборони проходять чергове навчання. Відпрацьовують точність попадання в ціль.

Про це розповів Суспільному речник бригади Сергій Хомінський.

Тероборонівці працюють на 23-х міліметровій зенітній установці.

Військовий Петро із позивним "Ром", який бере участь у навчаннях, до 24-го лютого працював директором школи села Великий Порськ, Ковельського району. Каже, вжн на другий день повномасштабної війни був на військових зборах.

"Хлопці з передової на неї (зброю зенітників – ред.) кажуть "косарка", бо по наземних цілях "викошує" усе на відстані до двох кілометрів. Також може збивати й повітряні цілі, розрахована на 2–2.5 км: дрони, шахіди, вертольоти", – каже Петро.

Командир зенітно-ракетного відділення Павло на позивний "Джон" із 2014-го року брав участь в бойових діях, зокрема, в боях за Вуглегірськ, де отримав поранення. Каже: після лікування повернувся у стрій.

"Це дуже хороша зброя і вона в нас нова. Ми чекаємо противника, якщо він прийде на нашу землю, то будемо її боронити до кінця", – говорить "Джон".

За словами, командира взводу Віталія на позивний "Зеніт", за майже 12 місяць служби з побратимами досягнули високої злагодженості в роботі: "Спочатку кожен був за себе, а зараз взвод став, як один колектив, як одна "ланка".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині старий монастир, який є національною пам’яткою, передали у власність громади
Наступна новина Священник хотів взяти на поруки обвинуваченого у зґвалтуванні волинянина
Останні новини
Схожі новини