Священники не підтримали. Віряни двох сіл на Волині перейшли до ПЦУ

Священники не підтримали. Віряни двох сіл на Волині перейшли до ПЦУ
Фото ілюстративне

Віряни парафій Воздвиження хреста Господнього села Ярівка Горохівського деканату та Святителя Миколая Чудотворця села Ветли Камінь-Каширського звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з прохання про перехід з московського патрірхату до Православної церкви України. 

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа, після парафіяльних зборів, що переважною більшістю голосів вирішили вийти з юрисдикції московського патріархату і возз’єднатися з Православною церквою України.

На жаль, настоятелі цих парафій не підтримали свідомий вибір своїх вірян, тож ближчим часом тут розпочнуть служіння інші душпастирі.

Отже, станом на 21 червня 37 парафій приєдналися до Волинської єпархії ПЦУ після початку масштабної війни Росії проти України і загалом 118 – після одержання Томосу про визнання автокефалії нашої церкви.

Читайте також: Луцький священник, який вийшов з московського патріархату, знову повернувся туди. Чому


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина Якою була перша пересадка органів від померлої людини у Волинській обласній лікарні. Відео
Останні новини
Схожі новини