Якою була перша пересадка органів від померлої людини у Волинській обласній лікарні. Відео

Якою була перша пересадка органів від померлої людини у Волинській обласній лікарні. Відео
Фото ілюстративне

У Волинській обласній клінічній лікарні вперше провели посмертний забір органів і подальшу їх трансплантацію. Лікарі провели три операції поспіль: вилучення органів і одразу дві трансплантації людям, які отримали шанс на нове життя. Доноркою стала 66-річна жінка, яка потрапила до лікарні з геморагічним інсультом. Коли лікарі констатували смерть головного мозку, то повідомили рідним. Довго переконувати рідних померлої у тому, що вони можуть врятувати одразу два життя, не довелося. 

Про це розповідають у відео, яке опублікував журналіст Андрій Гнатюк. 

Нагадаємо, 20 червня у Луцьку вперше пересадили серце.

«Жінка потрапила до нас кілька днів тому з дуже важким інсультом. Їй було виконано оперативне втручання, ми боролися до кінця за її життя. Але, на жаль, вона померла. Ми поспілкувалися з родичами цієї донорки, пояснили їм ситуацію і попросили їх згоду на вилучення нирок для того, щоб врятувати двох людей. Я вважаю, що родичі проявили, найгуманніший вчинок, який можна зробит і дали нам згоду», – розповів завідувач відділення трансплантації органів у Волинській обласній лікарні Михайло Загрійчук. 

Читайте історію однієї трансплантації у Волинській обласній лікарні: «Боявся сказати мамі, що її нирка може підійти».

Органи вдалося пересадити 38-річному Тарасу та 61-річній Галині. Кажуть: на таке диво так швидко не сподівалися. Чоловік з Нововолинська лише три тижні пробув на гемодіалізі до пересадки, а жінка – з Камінь-Каширська на гемодіалізі вже три з половиною роки. 

Якою була перша пересадка у Луцьку від померлого донора – дивіться у відео. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Священники не підтримали. Віряни двох сіл на Волині перейшли до ПЦУ
Наступна новина Сьогодні у селі Зимне прощатимуться із волинянином Сергієм Засадком
Останні новини
Схожі новини