Техніка будить худобу, годує і доїть: на Волині відкрили сучасний молочний комплекс. ФОТО

Техніка будить худобу, годує і доїть: на Волині відкрили сучасний молочний комплекс. ФОТО
Олександр Савченко (фото: Фейсбук)

У селі на Турійщині відкрили сучасний молочний комплекс. 

Про це стало відомо під час відкриття головою облдержадміністрації Олександром Савченком першої черги комплексу на 300 корів в середу, 28 листопада 2018 року, – йдеться на сторінці Савченка у Фейсбуці. 

Будівництво сучасного молочного комплексу європейського типу у невеликому селі Задиби Турійського району обійшлося підприємству «Перлина Турії» у понад 24 мільйони гривень.

«Цей комплекс унікальний тим, що облаштований за останніми європейськими трендами. Худоба потребує якісну генетику, раціон та повітря. А тут є все. Це перша ферма такого типу не лише на Волині, а й в Західній Україні. Плануємо розвиватися, розбудовувати корівник за корівником», - розповідає директор підприємства Володимир Яренчук.

Найбільше уваги гостей отримав унікальний швецький доїльний зал «карусель» на 24 корови одночасного видою. В 2018 році для комплектації молочного комплексу закуплено велику рогату худобу зарубіжної селекції:168 голів нетелів голштинської породи з Федеративної Республіки Німеччина та 99 голів – з Республіки Польща. У такий спосіб підприємство забезпечує стабільний ріст не лише поголів’я великої рогатої худоби, але й якість молочної продукції.

«Це фантастичні технології. Еволюція видою корів сягнула того, що худоба просто стоїть, а нею управляє робот. Техніка будить корову, годує, поїть, видоює. Також мені сподобалася техніка зберігання молока «без стресу». Тобто, його поступово охолоджують, аби воно не втратило своїх корисних властивостей. Взагалі, я вважаю, що на Волині багато креативних та амбітних людей. Особливо це стосується галузі сільського господарства», –  розповів Олександр Савченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком заснували християнське братство
Наступна новина Цьогоріч роботодавці Волині сплатили 12 мільярдів гривень у фонд оплати праці
Останні новини
Схожі новини