Цьогоріч роботодавці Волині сплатили 12 мільярдів гривень у фонд оплати праці

Цьогоріч роботодавці Волині сплатили 12 мільярдів гривень у фонд оплати праці
Фото: golos.ua

З січня по жовтень цього року на Волині у фонд оплати праці роботодавці сплатили 12 мільярдів гривень.

За такий же період минулого року працедавці декларували майже 9,5 мільярда гривень, що складали фонд оплати праці, – повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Таким чином, нині в середньому щомісяця волинські працедавці офіційно звітуються про понад 1,2 мільярда гривень, що витрачають для нарахування і виплати легальної зарплати.

«Ріст фонду оплати праці за підсумками десяти місяців поточного року майже на 2,6 мільярда, або 27,4 відсотка безумовно пов'язаний з підвищенням соціальних стандартів. Але варто врахуватий ефект від заходів з детінізації трудових відносин відповідно до розпорядження Уряду від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Окрім роз’яснення положень чинного законодавства  щодо оплати праці, фахівці ДФС  вживають заходи фінансового впливу до працедавців-порушників», - наголошує перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як поінформував посадовець, за порушення термінів сплати єдиного внеску до порушників платіжної дисципліни вже цього застосовано 6,8 тисячі фінансових санкцій на загальну суму 34,2 мільйона гривень, а за порушення термінів подання звітності -  2,8 тисячі фінансових санкцій на суму 631тисяча гривень.

«Варто особливо наголосити: штрафи для нас - не самоціль, але й представники бізнесу повинні врахувати, що їх порушення платіжної дисципліни своїм наслідком мають не лише ненадходження коштів на соціальні виплати, а й свідоме ігнорування прав найманих працівників, втрату кожним таким працівником гарантованих державою виплат у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію», - підкреслив Віталій Чуй.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Техніка будить худобу, годує і доїть: на Волині відкрили сучасний молочний комплекс. ФОТО
Наступна новина Для луцьких прикордонників закуплять безпілотники за понад 7 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини