Текстиль в інтер'єрі: як наповнити приміщення барвами. ФОТО

Текстиль в інтер'єрі: як наповнити приміщення барвами. ФОТО

Текстиль – це дієвий інструмент декору, який може створити настрій і зробити дизайн, що запам'ятовується.

Відрізняючись багатством кольорової палітри, різноманітністю малюнка і текстур, сучасний текстиль давно вийшов за межі звичного. Це не тільки оббивка меблів, декоративні подушки, портьєри і килими, – пише Новое время

Тканина все частіше з'являється на стінах у вигляді м'яких панелей, використовується в панно, як альтернатива картинам, і навіть в якості шпалер.

Пропонуємо кілька ідей, як текстиль може перетворити ваш простір і наситити його барвами.

Глибокі тони

Сміливі насичені кольори – від базового червоного і жовтого до кобальтового синього і синьо-зеленого – одна з основних тенденцій в текстильному оформленні простору. З їхньою допомогою можна розставити акценти в монохромному інтер'єрі і змінити його палітру до невпізнання. Один і той же колір може бути присутнім в декількох елементах декору: наприклад, подушках, шпалерах і полотні на стіні. Він може контрастувати з кольором оббивки дивана або переважаючим тоном інтер'єру.

Візерунки-компаньйони

Цього року в декорі особливо актуально використовувати тканини зі схожою текстурою, але різним візерунком і кольором. В одному приміщенні можуть бути присутні до 5 різних малюнків. Смужка, горох, зигзаги, всілякі завитки, спіралі, квіти, клітинка, дрібні точки і мозаїчні принти – в поєднанні вони можуть створити неповторний мікс. Наприклад, штора з зигзагами, покривало – із завитками, подушки – в клітинку і з квітковим малюнком. У композиції обов'язково має бути присутня однотонна річ, яка буде поєднуватися з кожним із візерунків і з'єднувати цей ансамбль воєдино.

Екзотичні тропіки

Тропічні мотиви присутні в декорі вже не перший рік і, як і раніше займають лідерські позиції на провідних інтер'єрних виставках. Пальмове листя і фламінго можна знайти в нових колекціях текстилю для оббивки меблів, тканинних аплікаціях на стіну і предметах мистецтва. Гладкі преміальні матеріали з повторюваним патерном райських птахів нагадують вбрання гейш, а тропічна рослинність – спекотні гавайські ночі. В такому малюнку можуть бути виконані акцентні стіна, оббивка крісла, штори. Головне не перестаратися: тропічного «матеріалу» не повинно бути багато, його велика кількість буде нав'язливою.

Соковиті акварелі

Цього сезону фламінго-паті, що стало традиційним, отримало продовження в соковитих акварелях. Якщо вам хочеться творчої атмосфери – сміливо обирайте акварельний принт. Штори, подушки, картини на натуральному полотні – оберіть для них одну колірну комбінацію, яка буде розкриватися в кожному предметі декору по-новому.

Елементи рослинності

Якщо ви любите спокійні, «природні» інтер'єри, використовуйте в декорі предмети з елементами рослинності природних приглушених відтінків. Цей тренд вже тут і буде надалі тільки розвиватися. Величезне листя рослин в блідо-зелених і землистих тонах, нанесені на декоративні подушки, шпалери, постільна білизна, посуд – можна підібрати один і той же принт для різних елементів декору.

Діджитал-ретро і сучасний вектор

Графічні ефекти, що відсилають до початку цифрової епохи, пікселі і спотворені геометричні форми з безліччю дрібних світлових шлейфів – все це перетворює інтер'єр на динамічну картинку, яка забирає на себе всю увагу. Інший трендовий напрямок – графічні лінійні візерунки в поєднанні з безліччю яскравих фарб. Ці нові контрасти у вигляді акцентних штор або оббивки крісла можуть підбадьорити ваш інтер'єр, надати йому нового змісту і навіть пробудити творчу іскру.

Етно

Аскетичні інтер'єри добре доповнять соковиті фарби етно-стилю. Цей напрямок зараз активно розвивається і черпає натхнення в народних традиціях ткацтва. Особливо свіжо в інтер'єрах виглядають африканські, мексиканські та іспанські мотиви. Рядна, покривала з грубим плетінням, подушки, модернізовані етно-орнаменти в оббивці меблів – цей строкатий колорит може розкрити ваш істинний характер.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Похмуро і з дрібним дощем: якою буде погода у Луцьку 24 листопада
Наступна новина Волинського владику УПЦ МП знову закликали підтримати автокефалію
Останні новини
Схожі новини