Волинського владику УПЦ МП знову закликали підтримати автокефалію

Волинського владику УПЦ МП знову закликали підтримати автокефалію
Фото: Marker.ua

До митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира знову звернулися з проханням підтримати автокефалію української церкви. 

Так члени Волинської громадської організації Союзу українок написали звернення, в якому закликали підтримати Томос, – пише ІА ВолиньPost.

До слова, депутати Володимир-Волинської міськради також написали заяву, у якій звернулися до митрополита Володимир-Волинського УПЦ МП Володимира.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Ковельщині селяни просять митрополита МП взяти участь в Об’єднавчому Соборі

Текст заяви подаємо без змін:

Недавно п’ятнадцять громадських організацій звернулися до архієреїв УПЦ (Московського Патріархату), що на Волині, з закликом підтримати визнання автокефалії Української Церкви та взяти участь в об’єднавчому соборі, де оберуть її очільника.

Відповідь на звернення єпископа Нафанаїла, на жаль, і засмучує, і обурює. Його представник дав зрозуміти, що перебування у складі Церкви Росії – країни-агресора – цілком задовільняє владику.

Але чи влаштовує така позиція переважну більшість мирян, що ходять у волинські храми і які бажають єднатися в Помісній Православній Церкві, яку незабаром визнає Вселенський Патріархат? Упевнені, що не влаштовує. Тим більше, що серед активістів громадських організацій, очевидно, є і прихожани УПЦ (МП).

Тож Волинська громадська організація Союзу українок, долучаючись до згаданого звернення, закликає духовенство й мирян скористатися нинішньою можливістю до єднання. Гуртуймося навколо своєї, української Церкви! Забудьмо, що розділяло й сварило нас, православних українців й українок, у минулому! Зробімо все для єднання заради Бога, заради майбутнього України, щоб ні диявол, ні вороги Батьківщини, бачачи нашу одностайну віру, надію і любов, не змогли нас перемогти.

До слова, депутати Володимир-Волинської міськради також написали заяву, у якій звернулися до митрополита Володимир-Волинського УПЦ МП Володимира.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Текстиль в інтер'єрі: як наповнити приміщення барвами. ФОТО
Наступна новина У Луцьку вшанують жертв голодоморів в Україні
Останні новини
Схожі новини