Тисяча за вакцинацію: на Волині - нова шахрайська схема

Тисяча за вакцинацію: на Волині - нова шахрайська схема

Зловмисники виманюють гроші у волинян під приводом нарахування тисячі за вакцинацію від covid-19.

Аферисти надсилають SMS і повідомляють, що люди можуть отримати свою виплату за вакцинацію. Аби одержати кошти, необхідно перейти за вказаним посиланням, зазначити там свої персональні дані, номер банківської карти та CVV-код, – повідомляє волинська поліція.

«У такий спосіб зловмисники отримують доступ до вашої банківської карти, відповідно, поки ви не зрозуміли, що це шахраї, і не заблокували свої карти, вони швидко переводять всі наявні гроші, навіть кредитні, на інші рахунки. І замість того, щоб отримати кошти, громадяни залишаються ошуканими», - розповів начальник управління карного розшуку Руслан Гамольчук.

Нагадаємо, 1 січня збільшився перелік банків, які нараховують тисячу гривень за програмою «єПідтримка».

Поліція застерігає волинян від необдуманих дій та наголошує, що виплати за вакцинацію від COVID нараховують ЛИШЕ на віртуальні платіжні картки через застосунок «ДІЯ». Саме у застосунку надається детальна інструкція щодо отримання цих коштів.

«Не переходьте за сумнівними посиланнями з повідомлень та не вводьте там свої дані; також не зазначайте персональну інформацію та дані банківських карток під час телефонних розмов. Закликаємо ігнорувати такі SMS й дзвінки та відразу блокувати абонентів», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, в Україні всім дозволили робити бустерну вакцинацію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суд арештував усе майно Порошенка
Наступна новина Фолієва кислота - що потрібно про неї знати
Останні новини
Схожі новини