«То ж свято йде»: волинянка перед Великоднем мусить поприбирати у 13 хатах. ВІДЕО

«То ж свято йде»: волинянка перед Великоднем мусить поприбирати у 13 хатах. ВІДЕО
Соціальна працівниця Тетяна Дунець прибирає у хаті своєї підопічної

На Волині соціальні робітники перед святами наводять лад у оселях та на городі своїх підопічних.

Про це –  сюжеті Суспільного Волині.

Тетяна Дунець 19 років працює у сфері надання соціальних послуг у Ківерцях. Прибирає у хатах, приносить продукти та порається на грядках. Великдень, розповідає жінка, – період особливої підготовки.

«Поки вікна повимиваєш, поки тюлі почіпляєш, поки усе перестелиш... Маю 15 людей, 13 хат», – розповідає Тетяна Дунець.

Жінка до кожного з підопічних навідується тричі на тиждень.

Ківерчанка Марія Табала каже, що сама не впоралась би із усією передсвятковою роботою. 

«І прибирання, і в городі, посадили картоплю,  і братики. І продукти принесе. В поліклініку за рецептом я вже не ходжу, бо не дойду», – бідкається жінка.

На обійсті та в хаті Ніни Сидорчук уже прибрано. Жінка, якій незабаром виповниться 85 років, сама спече паску. Каже: сьогодні соціальна робітниця, яка приходить до неї упродовж 15-ти років, купила необхідні продукти.

«Сьогодні і молочка мені принесла, і хліба мені принесла. Вона мені багато помагає, бо я тепер на ноги не можу ходити. Я маю дві курочки. І вони мені кожний день несуть яєчка. Отак я собі назбираю», – розповідає ківерчанка.

Заступниця директора Ківерцівського районного терцентру «Надання соціальних послуг» Ірина Кочетова повідомила: генеральне прибирання у кожній оселі соціальні робітники проводять двічі на рік.

«Перед святами дуже багато роботи в наших соціальних робітників.  Вони повинні провести в кожній хаті генеральне прибирання приміщення,  впорядкувати прилеглу територію. Навести порядок так, як в себе удома», – стверджує Ірина Кочетова.

Вона каже, що у Ківерцівському районі на соціальному обслуговуванні перебуває понад 1700 мешканців. Різні види соціальних допомог надають 65 робітників.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Центральному парку Луцька поставили ліхтар з літаком
Наступна новина Як у Луцьку призовників проводжали до війська. ФОТО
Останні новини
Схожі новини