ТОП-10 досягнень українського спорту за підсумками 2017 року

ТОП-10 досягнень українського спорту за підсумками 2017 року

Український спорт живий і навіть запалює нові зірки. Якщо Ольга Харлан, Олександр Усик, Василь Ломаченко вже привчили нас до перемог і медалей, то успіхи Юлії Левченко, Михайла Романчука і особливо Еліни Світоліної стануть приємною особливістю 2017 року.

Біатлон. «Срібна» естафета в Гохфільцені

Головний успіх зими – друге місце нашої жіночої четвірки в естафеті на чемпіонаті світу в Гохфільцені. Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна всього на 6 секунд відстали від переможниць – команди Німеччини. Секрет успіху – блискуча стрільба, чіткий розклад сил по етапах і божевільний фінішний ривок Підгрушної. Відзначимо появу в збірній нової зірочки – 22-річної Насті Меркушіної. Втім, в олімпійський сезон вона і Варвинець будуть резервними – після усіх проблем в збірну повернулись сестри Семеренко, які і бігтимуть естафету в Пхенчхані. 

Бокс. «Хай-тек»-перемоги Ломаченка

Після завершення кар’єри Володимира Кличка саме Ломаченко став українським боксером №1. Мало того, сьогодні в світі мало знайдеться бійців, які здатні позмагатися з Василем у техніці і швидкості. Як результат, три дострокові перемоги в знущальному стилі над Джейсоном Сосою, Мігелем Марріагою і Гільєрмо Рігондо. Українця вже називають «No mas ченко» (No mas – англійською «досить!») через не бажання суперників продовжувати з ним бій. У планах Ломаченка – піднятися на одну вагову категорію, де на нього вже чекають сильні опоненти. 

Теніс. Блискучий сезон Світоліної

З часів Андрія Медведєва в нашому тенісі не було гравця топ-рівня. І ось в цьому році 22-річна Еліна Світоліна виграла п’ять турнірів, піднялася на третю позицію в світовому рейтингу і навіть очолювала чемпіонську гонку WTA. У чому секрет прогресу і успіхів? Талант, цілеспрямованість і фанатизм в роботі. Звучить ніби банально, але по факту за цим стоїть щоденна пекельна праця. В наступному році Світоліній під силу стати першою ракеткою світу і виграти один з турнірів Великого шолому. 

Фехтування. Героїчна Харлан

Через операцію на плечі і складне відновлення багато хто вважав, що цей рік для Ольги Харлан втрачений. Вона ж вирішила інакше. Перемагаючи біль, Ольга підготувалася до сезону. А до чемпіонату світу в Лейпцигу підійшла в такий відмінній формі, що легко розібралася з усіма суперницями. «Я сама була приємно здивована, як це у мене вийшло», – прокоментувала Харлан свій третій в кар’єрі титул чемпіонки світу. 

Плавання. Сенсаційний Романчук

В українському плаванні нове ім’я – Михайло Романчук. У Будапешті на чемпіонаті світу він несподівано для багатьох виграв срібну медаль в елітному вигляді – 1500 метрів вільним стилем. При цьому Романчук двічі побив національний рекорд і пообіцяв невдовзі обійти світового лідера італійця Грегоріо Палтріньєрі. Сказав – зробив. У грудні на чемпіонаті Європи на короткій воді (25-метровий басейн) Романчук обігнав італійця і здобув «золото». 

Футбол. «Шахтар» і «Динамо» в плей-оф єврокубків

На тлі занепаду чемпіонату України – успіх наших грандів став ковтком свіжого повітря для вболівальників. У Лізі чемпіонів «Шахтар» не просто вийшов зі складної групи, команда Паулу Фонсеки на рівних грала і перемагала найсильніші клуби Англії та Італії – «Манчестер Сіті» і «Наполі». Впевнено і красиво перемогло у групі Ліги Європи і «Динамо». Тепер усі чекають, що «Шахтар» та «Динамо» подолають своїх перших суперників у плей-офф («Рома» і АЕК, відповідно) і увірвуться в елітні раунди єврокубків. 

Легка атлетика. Медальний політ Левченко

Спогади про чемпіонат світу з легкої атлетики в Лондоні були б для нас зовсім сумними, якби не «срібло» Юлії Левченко. У фіналі стрибків у висоту 19-річна українка створила неможливе – вона двічі оновила власний рекорд. Спочатку підкорив 1.99 м, а потім і 2.01 м. «Нічого собі, встояла!» – скаже потім наша медалістка про планку на висоті 2.01. Стрімкий прогрес Левченко визнали усі. Саме українку назвали «Висхідною зіркою» європейської легкої атлетики в цьому році. 

Стрибки у воду. Неймовірний Кваша

Відмінний рік вийшов у лідера українських стрибунів у воду Іллі Кваші. Три медалі на київському чемпіонаті Європи, з них одна золота на метровому трампліні. Через місяць на 3-метровому трампліні Ілля в парі з Олегом Колодієм виграв «бронзу» на чемпіонаті світу в Будапешті. Для 29-річного Іллі це вражаючий успіх. Сам Кваша не збирається зупинятися і готується до Олімпіади-2020 в Токіо.

Гандбол. Наш «Мотор» підкорює Європу

У ігрових видах спорту, окрім футболу, гандбольний «Мотор» – фактично єдиний український клуб, який конкурентоспроможний в Європі. От і цього разу запоріжці завчасно вийшли з непростої групи Ліги чемпіонів, в якій вони, між іншим, обіграли знаменитий французький «Монпельє». На цьому побажаємо «Мотору» не зупинятись і пробитися в 1/8 фіналу, подолавши данський «Скьєрн». 

Бокс. Новий виклик Усика

Свою історію пише ще один український боксер Олександр Усик. У квітні він ефектно захистив титул чемпіона WBO в першій важкій вазі, перебивши в 12 раундах американця Майкла Хантера. У вересні Усик впевнено здолав німця Марко Хука у стартовому бої в унікальному турнірі World Boxing Super Series. Усику вже 30, час брати титули і пояси. Тому в 2018-у чекаємо від нього перемоги у World Boxing Super Series. Для початку потрібно здолати у півфіналі непоступливого латвійця Майріса Брієдіса.

  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У новорічну ніч на роботі? ВІДЕО
Наступна новина Скільки коштує олів'є? Рахуємо витрати на новорічний стіл. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини