Топ-10 цікавинок восьмого фестивалю їжі в Луцьку. ФОТО

Топ-10 цікавинок восьмого фестивалю їжі в Луцьку. ФОТО
Найцікавіші страви та напої восьмого «Lutsk Food Fest»

Восьмий гастрономічний фестиваль «Lutsk Food Fest» має чим потішити відвідувачів, адже цього року, крім традиційних шашликів та ковбасок, є чимало цікавих страв та напоїв. Одні вражають екзотичними продуктами у своєму складі, а інші – подачею.

«Перший» пропонує ознайомитись із десятьма оригінальними смачними стравами та напоями фестивалю.

1. Горіхове асорті

Оригінальне поєднання горіхів із різноманітними складниками. Усього – 12 варіантів подачі. Є солоні та солодкі мікси. До першого розряду належить мікс із мигдалю, фундука, кеш’ю, арахісу та морської солі.

Мікс із мигдалю, фундука, кеш’ю, арахісу та морської солі

Крім того, є фісташки із цибулею, шпинатом, базиліком, орегано та часником; мигдаль з пряним томатом і морською сіллю та солодко-солоний мигдаль.

Мигдаль з пряним томатом і морською сіллю

До другого розряду входять мигдаль з білим шоколадом та кокосом; фундук з журавлиною та білим шоколадом; мікс із мигдалю, фундука, кеш’ю з журавлиною, вишнею та курагою; мигдаль з вишнею; мигдаль з корицею; фундук у чорному шоколаді. Крім того, є горіхи з узбецькою карамеллю, а також з лікером бейліс, апельсином, вишнею та ромом.

Мікс із мигдалю, фундука, кеш’ю з журавлиною, вишнею та курагою

2. Супи у їстівному стакані

Гостям пропонують чотири крем-супи – сирний, грибний, сочевичний та гаспачо. Це органічні супи, зроблені на овочевих бульйонах без додавання посилювачів смаку та барвників. Сирний готується із трьох видів твердих сирів – гауди, «Сметанкового» та «Королівського». У сочевичному використовують винятково червону сочевицю з Туреччини, а в грибному – шампіньйони королівські.

Стакани випікаються із борошна, води та спецій, у їхньому складі нема яєць та дріжджів. Вони є чудовою альтернативою одноразовому посуду, адже можуть утримувати страву до семи годин, до того ж смачні.

Крем-суп у їстівному стакані

3. Десерт «Веган»

До його складу входять фініки та чорничне пюре, покриті вершковим кремом та ягодами чіа. Смаколик зроблений на кокосовому молоці та не містить цукру.

Десерт «Веган»

4. Смажене морозиво

Є два різновиди – гаряче та холодне. Перше готується у фритюрі: кулька пломбіру обсмажується у клярі. Друге складається із вершків та фруктів. Можна обирати фрукти до вподоби (ананас, банан, кавун, яблуко, полуниця тощо), додатки (макарун, вершки) та топінги (карамельний, шоколадний, фруктові).

Так готують смажене морозиво

Холодне смажене морозиво

5. Кава у їстівному стакані

На фудфесті можна попити еспресо з молоком у вафельному стакані, який всередині покритий термостійкою шоколадною глазуррю.

Щоб не було «сюрпризів», рекомендується спершу допити каву, а тоді їсти стакан.

6. Смажене порося

Приготували його на відкритому вогні. Порося заправлене спеціями, однак кухар тримає рецепт у секреті. Купувати його можна як шматочками, так і цілим.

7. Суші «Рітто»

Це аналог мексиканського буріто, тільки замість коржа страва загорнута в норі. Складається із рису та овочів, куди додається м'ясо курки або креветки. Перед споживанням розрізається навпіл на шматки по 300-350 грамів.

8. Скумбрія на грилі

Маринове філе скумбрії смажиться на грилі з пекінською капустою, огірками, помідорами та авторським соусом «Цезар».

9. Пляшка, яка розмовляє

Це перша в Україні пляшка, яка, за словами розробників, розмовляє, тому підходить для тих, хто не любить пити алкоголь наодинці. Необхідно встановити спеціальний мобільний додаток, відсканувати етикетку пляшки і тоді на телефоні з’явиться відеотост.

Відвідувачам «Lutsk Food Fest» пропонують такі пляшки із трьома видами вина: сухим білим, напівсолодким рожевим та напівсолодким білим.

10. «Полум’яний румбамбар»

Це соус, який можна їсти із ковбасами та м’ясом. Готується за поліським рецептом на основі ревеню, пластівців перцю чилі, цукру, часнику, солі та олії.

Бонус. Коктейль «Дюшес». Складається із дюшесового сиропу, лимонного фрешу та тоніка. Вирізняється насиченим смаком дюшесу.

Проте цікавий не стільки напій, як ті, хто його роблять. Хлопці привертають увагу відкритістю та оригінальними головними уборами. 

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині «стихійні» продавці завалюють сміттям вулицю. ФОТО
Наступна новина Красиві люди, які красиво відпочивають: лучанок запрошують на вечірку біля басейну
Останні новини
Схожі новини