Топ-5 салатів, які зігріють вас взимку

Топ-5 салатів, які зігріють вас взимку

В холодну погоду організм невблаганно вимагає "гаряченького". Так що, готуйте ваші сковорідочки, друзі. Я розповім вам, що робити, коли хочеться зігрітися — пропоную топ-5 кращих теплих салатів.

БРОКОЛІ

Невелику голівку броколі розбираємо на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді. Потім обсмажуємо на сильному вогні в невеликій кількості олії (соняшникова, масло вершкове – на ваш розсуд). Другу розігріваємо без масла, висипаємо на пательню дві жмені арахісу, сіль і ваші улюблені спеції. Смажимо хвилин п'ять на середньому вогні, постійно помішуючи. Після того, як все обсмажите, перекладаємо все в миску, додаємо дрібно порізану зелену цибулю і гарненько все перемішуємо.

ОВОЧІ-ГРИЛЬ

Баклажани, кабачки, пару невеликих помідор і солодкий перець запікаємо в духовці або обсмажуємо на пательні. Якщо будете запікати, краще відразу нарізати – щоб не чекати поки охолоне. Салат повинен бути теплим! Овочі перекладаємо в миску, додаємо дрібно посічену петрушку, збризкуємо лимонним соком або бальзамічним оцтом, додаємо рослинне масло і сіль-перець за смаком.

КУРКА

куряче філе обвалюємо в спеціях і обсмажуємо з усіх сторін на невеликому вогні до золотистої скоринки. Поки м'ясо смажиться, нарізаємо помідори, болгарський перець, синій лук і авокадо (якщо є). Готове м'ясо трохи охолоджуємо, нарізаємо шматочками і додаємо в миску до овочів. Збризкуємо лимонним соком і починаємо їсти. Масло можна не додавати – воно і так є на м'ясі після смаження.

ГРИБИ

Гриби обсмажуємо з сіллю і перцем на пательні. Коли вони випустять всю воду і потемніють, перекладаємо в миску, додаємо відварену крупу кіноа, листя руколи і трохи консервованої квасолі, бобів або нуту. Солимо-перчимо до смаку, добре перемішуємо.

Попереджаючи ваші запитання. Кіноа – це така крупа. Готується вона як гречка. Перед варінням її необхідно промити, потім залити водою у співвідношенні 1 до 2 (дві склянки води на склянку кіноа), довести до кипіння і варити на тихому вогні 15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи, поки крупа не забере всю воду.

КРЕВЕТКИ

Креветки відварюємо, очищаємо від панцирів і обсмажуємо на сковорідці в невеликій кількості олії. Масла потрібно зовсім трохи, креветки смажимо на максимальному вогні. Недовго – буквально пару хвилинок, щоб вони схопилися коричневою скоринкою зі всіх сторін. Коли креветки будуть готові, перекладаємо в миску, додаємо листя шпинату, цибулю і зелений горошок (можна консервований, можна відварити свіжий заморожений). Збризкуємо лимонним соком або оцтом, додаємо рослинне масло, сіль-перець за смаком і добре все перемішуємо.

Джерело


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сяйво новорічних свят»: в Ковелі провели захід для дітей
Наступна новина На Волині СБУ виявила схованку з боєприпасами. ФОТО
Останні новини
Схожі новини