Топер як окремий вид ортопедичних матраців

Топер як окремий вид ортопедичних матраців

На жаль, не кожна людина може похвалитися міцним і здоровим сном. Частіше за все, причиною дискомфорту стає некомфортне спальне місце. В когось диван занадто жорсткий, в іншого, навпаки, ліжко досить м’яке. Внаслідок цього, ми зранку можемо відчувати біль у спині та голові.

Виправити ситуацію допоможе якісний ортопедичний матрац, але не в кожного є можливість його придбати. Оптимальним варіантом стане покупка топера. Це тонкий, безпружинний виріб, який здатен ефективно коригувати спальне місце, усуваючи нерівності та інші дефекти.

Чим відрізняється топер від звичайного ортопедичного блоку?

Тонкий матрац також має ортопедичні властивості і здатен підтримувати хребет в правильному положенні під час сну. Від класичних моделей він відрізняється лише деякими характеристиками:

Товщина топера складає 4-8 сантиметрів, тоді як інші блоки мають висоту від 15 см.

Наповнення такої моделі зазвичай одношарове. Це може бути матрац з кокосовою стружкою, пінополіуретаном чи латексом. Хоча зустрічаються і комбіновані варіанти.

Враховуючи невелику товщину, топери часто комплектуються еластичними гумками по кутках. Це допомагає гарно зафіксувати виріб, щоб він не ковзав під час сну.

Також варто розрізняти топер та наматрацник. Це дві абсолютно різні за функціоналом речі. Тонкий матрац призначений для вирівнювання спального місця, в той час, як наматрацник використовується для захисту від забруднень та механічного стирання.

Коли варто використовувати накладку?

Розглянемо випадки, коли рішення купити топер буде правильним. Найчастіше люди обирають представлений тип матраців через незручне спальне місце. Він може ефективно вирівняти поверхню та приховати недоліки ліжка чи дивану.

Виробники пропонують хороший асортимент топерів різної жорсткості та висоти. Крім того, ви можете обрати і бажаний наповнювач. Оптимальним рішенням придбати тонкий матрац буде, коли ваш основний матрац став нерівним або незручним. Поклавши зверху накладку, ви позбудетеся неприємних відчуттів під час сну.

Часто буває, що ви спите на одному ліжку, але матраци два. Тоді щоб замаскувати незручний стик, вигідно буде придбати тонкий матрац і покласти його поверх основних двох. Зробити це просто за допомогою спеціальних кріплень у вигляді липучок або петель.

Зручний, легкий топер – оптимальний варіант на дачі, у відрядженні, на орендованій квартирі. За його допомогою можна облаштувати тимчасове спальне місце для гостей. Виріб можна постелити не лише на диван, але й на розкладне крісло, розкладачку або використовувати для сну на підлозі у випадку, якщо бракує ліжок. Якщо ви не готові жертвувати комфортом у подорожі, топер також прийде вам на допомогу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де та чому у Луцьку призупинили подачу тепла
Наступна новина Херсонця судитимуть за збут волинянину трьох автоматів Калашникова
Останні новини
Схожі новини