Топ-менеджер «Київстар» не вірить у глобальний інтернет Ілона Маска

Топ-менеджер «Київстар» не вірить у глобальний інтернет Ілона Маска

Проект глобального інтернету засновника компанії Tesla мільярдера Ілона Маска неможливо впровадити з технічних та юридичних причин.

Про це в програмі «Кисельов. Авторське» заявив директор компанії «Київстар» Петро Чернишов, пише видання mind.ua.

Зігдно з повідомленням, для реалізації глобального інтернету необхідно запустити 12 000 супутників зв'язку, але Макс наразі запустив всього два.

Разом з цим він зазначив, що не існує смартфонів, які зможуть приймати сигналі із цих супутників.

«Куди вони доставляють інтернет? Вони будуть доставляти інтернет на спеціальні пристрої, які якимось чином мають з'явитися на Землі. І ці пристрої потім інтернет будуть роздавати. І роздавати вони його повинні на якихось частотах. Інтернет же на частотах існує», – сказав Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск буде бурити тунель під Вашингтоном для Hyperloop

Також неврегульоване питання із правами на частоти.

«Тому що вони (супутники) будуть роздавати інтернет на території кожної конкретної держави. Будь-яка держава вважає і правильно вважає себе власником усіх частот на її території. Відповідно, щоб роздавати інтернет, вони повинні мати право користування ось цими частотами.

Всі частоти, за винятком Wi-Fi, підлягають ліцензуванню. Тобто у них немає такого права. І всі частоти, на яких зараз можна роздавати інтернет, – продані мобільним операторам різних держав.

Відповідно, хтось у мобільних операторів їх повинен забрати або держава повинна почати продавати нові частоти. Але тоді, напевно, теж прийдуть їх купувати і мобільні оператори. Ось це питання, про нього ніхто не думає, але це питання, я вважаю, сьогодні в більшості держав абсолютно нерозв'язне. Просто в принципі нерозв'язне», – наголошує Чернишов.

Нагадаємо,22 лютого успішно стартувала ракета-носій Falcon 9 приватної космічної компанії SpaceX, на борту якої на орбіту полетіли перші тестові супутники «глобального інтернету».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Пізніше, федеральна комісія із зв’язку (FCC) видала приватній аерокосмічній компанії SpaceX дозвіл на розгортання системи глобального супутникового інтернету Starlink.

Головне фото: директор «Київстар» Петро Чернишов, джерело: Facebook


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку змагаються бійці зі всієї України. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина Двоє львів’ян стали найкращими шахістами України 2017 року
Останні новини
Схожі новини