Вакцина Novavax проти COVID-19 може потрапити в Україну пізніше, ніж обіцяє Степанов

Вакцина Novavax проти COVID-19 може потрапити в Україну пізніше, ніж обіцяє Степанов
Фото ілюстративне

Американська компанія Novavax сподівається подати документи на дозвіл на використання вакцини в США і Європі лише в третьому кварталі 2021 року.

Про це пише Українська правда.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповідав, що Україна очікує на перші поставки вакцини Novavax в обсязі 4 млн доз вже у липні-серпні. Всього МОЗ домовилося про 15 млн одиниць вакцини.

Проте чи встигне Novavax до цього часу отримати дозвіл на застосування препарату – невідомо. Ця вакцина продемонструвала 100%-й захист від важкого перебігу COVID-19 в клінічних випробуваннях у Великій Британії та загальну ефективність у 89,7%. В її складі містяться крихітні частинки, зроблені з вирощеної в лабораторії версії шипоподібного білка, який виявили на поверхні коронавірусу.

Імунна система людини ідентифікує білкові частинки як чужорідні і виробляє природний захист проти них. Якщо пізніше в організм вакцинованого потрапить коронавірус, імунна система розпізнає білок, який є на поверхні патогена, і атакуватиме його.

На території України дозволено використовувати вакцини, зареєстровані у США, Великій Британі та Євросоюзі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Врятуємо донечку, в неї лейкоз. Дівчині з Волині треба допомога
Наступна новина Волинські музеї працюватимуть за новим графіком
Останні новини
Схожі новини