Три серйозних наслідки хронічного недосипу, про які варто знати

Три серйозних наслідки хронічного недосипу, про які варто знати

Щоденні невисипання загрожують не лише тим, що ви будете сонні та втомлені цілий день, а й можуть призвести до більш серйозних проблем зі здоров'ям.

Експерт в питаннях здорового сну Метью Уокер – професор неврології в Каліфорнійському університеті і автор книги "Чому ми спимо?" – розповів про серйозні наслідки нестачі сну або його повної відсутності, – пише 24 канал

Проблеми з пам’яттю

Якщо постійно погано спати або спати по менше, ніж 7-8 годин, то ви не уникнете проблем з пам’яттю. Наприклад, вас можуть турбувати провали в пам'яті, також вам буде набагато складніше запам’ятовувати нову інформацію.

Хвороба Альцгеймера

Проблеми з пам'яттю – не найгірше наслідок хронічного недосипу. Результатом нічних неспання стає велика концентрація в мозку токсичного білку, який пов'язаний з хворобою Альцгеймера. Якщо людина спить достатню кількість часу, то мозок встигає вивести токсичний білок, якщо недостатньо – не встигає, що підвищує ризик захворювання.

Імунна система

Всього одна ніч, під час якої ви поспали лише 4-5 годин, на 70% скорочує ефективність протиракових імунних клітин. Найчастіше недосип призводить до раку кишечника і передміхурової залози. Також якщо ви постійно спите мало часу, ви будете більш схильними до сезонних застуд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 15 січня
Наступна новина Луківська ОТГ планує стати більшою
Останні новини
Схожі новини