Три старі, дві нові: які партії проходять до Верховної Ради. Свіжий рейтинг

Три старі, дві нові: які партії проходять до Верховної Ради. Свіжий рейтинг

На позачергових виборах у Верховну Раду 21 липня до парламенту можуть потрапити п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа - За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг» за період з 29 травня по 3 червня, пише «Українська правда».

Список партій очолює президентська партія «Слуга народу», яку готова підтримати майже половина виборців - 48,2% серед тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Згідно з опитуванням, п’ятивідсотковий прохідний бар’єр також долають «Опозиційна платформа – За життя» - 10,7%, «Європейська Солідарність» - 7,8%, «Батьківщина» - 6,9% і партія «Голос»" - 5,6%.

Партії «Сила і честь» з 4.3% та «Громадянська позиція» 3% також мають шанси потрапити у парламент, якщо врахувати статистична похибку дослідження у 2,2%.

Всього по Україні було опитано 2000 респондентів віком від 18 років методом особистого інтерв’ю. Вибірка репрезентативна для всієї України.

Нагадаємо, за даними попереднього опитування, проведеного з 15 по 31 травня, до парламенту потрапляли лише чотири партії. «Слугу народу» готові були підтримати 30,8% з усіх опитаних.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я не напишу заяву» – міністр Аваков про скандал з убивством дитини
Наступна новина Житомирські школи купили 20 нових луцьких «Богданів»
Останні новини
Схожі новини