За один голос на виборах Палиця потратив 71 гривню, а Гузь - 7

За один голос на виборах Палиця потратив 71 гривню, а Гузь - 7

Рух ЧЕСНО порахував, скільки витратили переможчі у парламентських виборах на свої кампанії. А також – яка із них стала найефективнішою.

Найдорожчою виявилася кампанія Ігоря Палиці, найдешевшою – Ігора Гузя.

Ігор Палиця, який балотувався як самовисуванець від Луцька, витратив понад 2 млн грн. Він здобув підтримку 29 тисяч виборців. 

Найбільші видатки Палиця мав на розміщення агітації на телеканалі «Аверс». Також були витрати на розміщення білбордів, рекламу у ЗМІ, оренду приміщень у лікарнях та освітніх закладах Луцька, де кандидат проводив зустрічі з виборцями.

На один голос виборця Палиця витратив майже 71 гривню. 

Виборча кампанія самовисуванця Ігоря Гузя (19-й округ) виявилася найдешевшою – 350 тис. грн. За нього проголосувала 41 тисяча виборців.

Під час виборчої кампанії кошти витрачали на друк агітаційної продукції, розміщення матеріалів у ЗМІ, а також оренду приміщень для зустрічей з виборцями. Зі звіту кандидата відомо, що він орендував приміщення в навчальних закладах і сільських радах. 

За голос виборця Гузь заплатив лише 6,6 грн.

Самовисуванку Ірину Констанкевич (23-й округ) підтримали майже 39 тисяч виборців. На виборчу кампанію вона витратила приблизно 612 тис. грн.

За ці гроші нардепка розміщувала агітацію у ЗМІ, друкувала агітаційні матеріали, орендувала приміщення для зустрічей з виборцями. 

Голос обійшовся Ірині Констанкевич у 16 гривень.

З-поміж 5-ти округів на Волині лише в одному (№20) переміг кандидат від «Слуги народу» – В'ячеслав Рубльов. За нього віддали голоси 36 тисяч виборців. 

Виборчий фонд Рубльова становив 719 тис. грн.

Гроші з виборчого фонду витрачалися так само на оренду приміщень для зустрічей з виборцями, розміщення публікацій у ЗМІ, друк та розповсюдження агітаційної продукції. 

Один голос виборця коштував Рубльову майже 20 гривень.

Степан Івахів, котрий утретє переміг у 21-му окрузі, поповнив виборчий фонд власними коштами на майже 590 тис. грн. За Івахіва віддали голоси 33 тисячі виборців. 

За гроші з виборчого фонду орендували приміщення сільських рад, замовляли місця для розміщення зовнішньої реклами, агітпродукцію та рекламу в ЗМІ. 

На один голос виборця нардеп витратив 17,5 грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Режисером ходи на День Незалежності став Алан Бадоєв. Ми пригадали його кращі кліпи
Наступна новина Волиняни просять в президента лишити Камінь-Каширський район
Останні новини
Схожі новини