Троє волинських спортсменів повернулися з Європейського олімпійського фестивалю

Троє волинських спортсменів повернулися з Європейського олімпійського фестивалю
Фото: Суспільне Луцьк

Троє спортсменів, які представляли Волинь на XVI Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Словаччині, повернулися зі змагань. 4 серпня призерів вітали в обласній військовій адміністрації. 

Один із призерів – плавець із Луцька Іван Гарбарчук. Його тренер Володимир Самчук розповів Суспільному, що вперше в історії області плавець здобув медаль на змаганнях такого рівня. Нині сезон для його спортсменів закінчився, однак після двотижневих канікул плавці відновлять тренування.

"Іван готувався в Луцьку, всі інші готувалися за кордоном. Волинь зараз – один із прихистків для спортсменів з східних частин України, з Києва, Харкова, Дніпра. Нам є кому тренувати і з ким конкурувати", – говорить тренер.

16-річний Іван Гарбарчук, який отримав "срібло" на міжнародних змаганнях в Банській Бистриці, розповів: нагороду здобув в індивідуальному запливі, в змішаній естафеті його команда встановила юнацький рекорд України.

"Плив я три особистих види програми і дві естафети, посів друге місце в дистанції 100 метрів батерфляй і задоволений своїм виступом. За місяць до змагань почали готуватися із повного нуля, то результат другий на юнацьких олімпійських іграх для мене – це добре", – говорить плавець.

З двома медалями приїхав до України з міжнародних змагань 18-річний дзюдоїст Станіслав Корчемлюк, де представляв Волинську область. Каже: довго й старанно готування до виступу.

"Золото я отримав в індивідуальних змаганнях в своїй категорії 81 кг, а срібло через два дні в командних. У фіналі переміг азербайджанця за 50 секунд: спочатку кинув і "задушив", – додав спортсмен.

Олександр Корчемлюк – батько та тренер дзюдоїста. Зараз живуть і тренуються у Львові. Зі слів чоловіка, нинішня перемога Станіслава є найбільшою в історії особистих змагань.

"Ця війна закаляє як молодих спортсменів, так і тренерів, робить трошки злішими на цю всю ситуацію і виникає велике бажання щось комусь довести за кордоном, тому мотивація у спрортсменів і тренерів більша", – каже тренер.

Зі слів Олександра Корчемлюка, у перший місяць війни його син приєднався до дорослої збірної України з дзюдо, котра виїхала на збори спочатку в Чехію, потім в Італію. Закордоном тренування продовжилися. Зараз, каже чоловік, його син та інші спортсмени будуть готуватися в Україні до чемпіонату Європи з дзюдо

Читайте також: Найсильніший чоловік світу відвідав Волиньраду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Захисники волинського кордону. Хто вони і як минають їхні будні. Фоторепортаж
Наступна новина Знову втрата: на війні загинув волинянин Ярослав Краглик
Останні новини
Схожі новини