«Це обурило народ», - посадовиця Волинської ОДА про «рекомендований платіж» за газ

«Це обурило народ», - посадовиця Волинської ОДА про «рекомендований платіж» за газ
Фото - ПрофіДОМ

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко пояснив, що волинянам необов’язково сплачувати «рекомендований платіж» за газ.

Сплачувати потрібно лише за фактично спожиту кількість газу, повідомив він на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише ІА ВолиньPost.

Також губернатор заявив, що часто телефонують люди старшого віку, які повинні заплатити лише 200 гривень, хоча у графі «рекомендований платіж» вказано 5500 гривень.

«Який недоумок розробив цю формулу? Мало того, що це розхитування соціально-економічного становища регіону, так це ще й саботаж. Напевно, якраз під вибори», – висловився голова ОДА.

За словами директора департаменту регіонального розвитку та ЖКГ Андрія Пирога, через те, що роз’яснення у розрахунках відсутні, люди не знають, як платити.

«Споживачі не розуміють, за яким принципом споживачеві пропонують переплатити. Роз’яснення у рахунках відсутні. Це призводить до обурення населення. В області створюється нездорова атмосфера. У багатьох людей виникає небажання розраховуватися за газ», – зазначив він.

Директор департаменту соцзахисту Оксана Гобод повідомила, що торік в області було майже 200 тисяч отримувачів субсидій, то наразі – 85 тисяч одержувачів субсидій.

«Те, що ми бачимо в платіжках, обурило населення. Ми отримуємо численні дзвінки від людей і всім кажемо, що потрібно сплатити обов’язковий платіж, а не рекомендований. Це все збурює народ. Вони не розуміють, що і за скільки платити. Потрібно, аби представники газових компаній, поки питання не врегулюють на законодавчому рівні, не каламутити населення і прибрати цей рекомендований платіж», - заявила вона. 

Посадовиця також закликала сплачувати суму за фактично використаний газ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки діток народилося у Луцьку 23 січня
Наступна новина У спецшколі на Волині волонтери разом з дітьми розмалювали футболки. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини