«Це перемога», - забудовник Руслан Вайман про зміни до програми «Доступне житло»

«Це перемога», - забудовник Руслан Вайман про зміни до програми «Доступне житло»

Директор «Луцького домобудівельного комбінату» Руслан Вайман переконаний, що участь у програмі «Доступне житло» тепер зможе взяти більше волинян.

Про це він розповів «Першому».

Зауважимо, Уряд вніс зміни до державної програми «Доступне житло», в рамках якої українці можуть отримати від держави 30 або 50% від вартості житла. Зокрема, компенсацію половини вартості квартир зможуть отримати переселенці та учасники АТО.

«Зроблено хороший крок, тому що тепер людина самостійно може вибрати квартиру, в якій хоче жити, а раніше це робила міжвідомча комісія Мінрегіонбуду. Також встановлена справедлива ціна за квадратний метр житла. Для Луцька, якщо я не помиляюсь, це більше 15 тисяч гривень», - каже луцький забудовник.

«Тепер для участі у програмі необов’язкове перебування на квартирній черзі. Це особливо важливо для переселенців і воїнів АТО, які можуть отримати від держави 50% вартості житла. На сьогодні в Україні є до 300 тисяч учасників АТО і 25-30 тисяч з них точно потребують житла», - зазначає Руслан Вайман.

Будівельник сподівається, що цьогоріч на програму «Доступне житло» Уряд виділить 100 мільйонів гривень і їх вдасться освоїти до кінця року, а наступного забудовники проситимуть Уряд виділити на ці цілі один мільярд гривень. Ще 750 мільйонів гривень – на кредитування житла для молоді.

«Також буде справедливий розподіл коштів між регіонами. Тому що раніше більші суми традиційно отримували Київ і Дніпро, а тепер гроші будуть розподіляти, відповідно до кількості населення. Зроблені дуже сильні кроки. Це перемога громадськості та Державного фонду сприяння молодіжному будівництву», - наголошує Руслан Вайман.

Зауважимо, «Луцький домобудівельний комбінат» – перша компанія на Волині, яка у 2010 році приєдналась до програми «Доступне житло».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що ж саме відчувають учасниці проекту «Пігмаліон 3D»?
Наступна новина Луцький фотограф збирає кошти на боротьбу із раком крові
Останні новини
Схожі новини