На Волині діти створили патріотичне панно

На Волині діти створили патріотичне панно
Діти з Жидичина на творчому арт-пікніку

Двадцятеро дітей з села Жидичин взяли участь у створенні патріотичної артінсталяції біля сільського будинку культури. Допомагали малювати панно з назвою «Ми – з України» вчителі луцької художньої школи.

Про це пише Суспільне.

Як розповіла співорганізаторка заходу, викладачка Луцької художньої школи Оксана Мазурок, створення панно відбулося в межах проєкту Ради Європи «Організація та проведення арттерапевтичних занять просто неба».

«Інсталяція залишається і після нашого артпікніка. Погодні умови її не зруйнують. А панно, яке створили діти, буде зберігатися в Будинку культури села Жидичин», – каже Оксана Мазурок.

Співорганізаторка арт-пікніка Оксана Мазурок

Діти малювали патріотичний рушник на поліетиленовій плівці, яку натягнули між деревами біля Будинку культури.

«Я вибрала жовтий і синій кольори, тому що це кольори України. Я люблю малювати нашу Україну, долини, дерева, квіти», – розповідає 9-річна Каріна Каленюк.

9-річна Каріна Каленюк разом з друзями малює патріотичний рушник

Ще одним осередком творчості стала стіна Будинку культури, на якій дорослі створили паперову зону для монументального панно. Малювали на ній усі охочі.

Директорка Будинку культури Оксана Скрипник говорить, що створення панно – це один з етапів підготовки благодійного ярмарку, де будуть збирати гроші на потреби Збройних сил України. Додає: під час війни працівники Будинку культури перепрофілювали свою діяльність на арттерапевтичну. Тут працюють з дітками-переселенцями з Маріуполя, з Макарова та інших міст України.

Читайте також: На Волині художник-переселенець малює картини, щоб люди не опускали руки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я хочу зробити свій вклад у розвиток міста», – Юрій Бенгальський
Наступна новина В Освітньому просторі «Волиньгаз» відбулась Міжнародна наукова конференція
Останні новини
Схожі новини