Ціни на газ в США виросли в 60 разів через погодні умови

Ціни на газ в США виросли в 60 разів через погодні умови

Спотові ціни на природний газ в США злетіли в 60 разів у порівнянні з середнім показником за останні місяці через погіршення погодних умов і сніжної бурі на північному сході країни.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними Consolidated Edison, спотова ціна газу в Нью-Йорку досягла рекордних 175 доларів за 1 млн британських термальних одиниць (BTU).

В інших центрах торгівлі газом в США спотові ціни також перевищують 100 доларів за 1 млн BTU. При цьому середня котирування ф'ючерсів на природний газ з постачанням в наступному місяці на Нью-Йоркській товарній біржі цієї зими дорівнювала 2,93 долара за 1 млн BTU, повідомляє агентство Bloomberg.

"Нинішній потік холоду піддав ринок таким же випробуванням, як і полярний циклон 2014 року. Повідомляють про обмеження перекачування по трубопроводах та інших лімітах", - заявив директор департаменту торгівлі природним газом в Consolidated Edison Джон Боррузо.

Через снігову бурю на північному сході США загинули вже не менше п'яти осіб. Понад 70 тис. житлових будинків залишилися без енергопостачання, тисячі авіарейсів скасовані або затримані, школи і держустанови працюють в обмеженому режимі.

Ціни на електроенергію підскочили на 126% до 273,23 долара за МВт.год - максимуму за майже чотири роки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кутя на Різдво: найкращі українські рецепти куті на Святвечір
Наступна новина Міхеіл Саакашвілі отримав три роки тюремного ув'язнення. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини