«Цвяхи вночі забивали»: як будували пристань у луцькому парку

«Цвяхи вночі забивали»: як будували пристань у луцькому парку
Кафе-пристань у центральному парку Луцька

Власник кафе-пристані «Луцька Венеція», що у центральному парку, Леонід Цюпка розповів, як разом з мамою втілював проект.

Історією створення він поділився в інтерв’ю «Конкуренту».

Леонід Цюпка розповів, що проект намалював ще кілька років тому, заніс його в міську раду, але невдовзі помер міський голова Микола Романюк. Згодом нова міська влада таки погодила створення «Луцької Венеції».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У луцькому парку відкрили кафе-пристань

«Аби встановити палі без техніки, потрібна зима, лід, треба пробитися до твердої основи в ґрунті. І ось зима завершується, а дозволу від муніципалітету для початку робіт ще немає. Дуже переживали, що не встигнемо. І щойно ми отримали погодження, закрутили чотири палі і лід розтанув. Чотири палі вкрутили – а їх має бути двадцять! Ну що ж, чекати наступного року. Але я йду в церкву, ставлю свічку – і у березні замерзає вода! Коли вже таке диво сталося, що ми за лічені дні завершили роботи», - пригадує власник пристані.

Початок будівництва пристані

Над будівництвом працював самотужки у вільний час, бо на той момент мав іншу роботу.

«В робочий час – я ходив на роботу, а у вільний – допомагав мамі, адже це сімейна справа. Ми працювали на вихідних, після роботи. Пригадую, вже темно, нічого не видно. А ми з Юрою цвяхи навпомацки шукаємо», - каже Леонід Цюпка.

Зараз на пристані працює п’ять човнів, якими можна плавати каналами парку, і кав’ярня. Взяти човен на півгодини коштує 100 гривень, кожні наступні 10 хвилин – 25 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині горять «неофіційні» ліси. Бо не мають господаря
Наступна новина Супрун заявила, що не піде у відставку
Останні новини
Схожі новини