«Туберкульоз і COVID - однаково небезпечні». Медпрацівники тубдиспансеру звернулись до Зеленського

«Туберкульоз і COVID - однаково небезпечні». Медпрацівники тубдиспансеру звернулись до Зеленського

Медичні працівники КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Волинської обласної ради» звернулись з вимогою до Президента України Володимира Зеленського. Вони нарікають, що після впровадження медичної реформи, фінансування на протитуберкульозні заходи не вистачатиме для повноцінного функціонування закладу.

Відповідне відеозвернення працівники опублікували на ютубі.

«Шановний, Володимире Олександровичу! Ми звертались в усі можливі структури, але відповідь надавали лише самі собі! Ні Верховна Рада, ні прем’єр-міністр України, ні Кабмін відповідь на наше звернення не надав. Суть його – після впровадження медичної реформи буде хронічно не вистачати фінансування на протитуберкульозні заходи! Ви, в нашій області, провели реорганізацію шляхом злиття протитуберкульозних закладів, в результаті чого закрили вже дві лікарні. Згодом, закриють й ще одну. Залишиться лише один стаціонар у Луцьку, де лікуватимуть хворих, хоча й тут скоротили більшість відділень – дитяче, реанімаційне, одне з терапевтичних відділень також», – розповідає генеральний директор закладу Іван Нискогуз.

Також, зазначає, що за півтора року довелось скоротити кількість працівників з 530 до 297. Найближчим часом, розповідають, їм доведеться скоротити ще 50 працівників.

«І що ж у результаті? Ми отримали договір від НСЗУ та фінансування, яке недостатнє навіть для виплати заробітної плати працівникам. За що нам транспортувати хворих? За що харчувати? За що оплачувати комунальні послуги? Що ж це за така реформа, яка призвела до кількаразового скорочення фінансування протитуберкульозних заходів та скорочення персоналу? А ті медпрацівники, які залишаться, отримуватимуть меншу зарплатню, ніж було до цього», – зазначає Іван Нискогуз.

У відеозверненні зауважують, що туберкульоз, як і коронавірус, відноситься до особливо небезпечних інфекцій, отож не лікувати його –  свідомо наражати людей на небезпеку. 

«Туберкульоз, як і коронавірус, відноситься до особливо небезпечних інфекцій, а не лікувати його – свідомо наражати усіх на небезпеку. Так, є у вас хороша ідея: 100 садочків, 100 шкіл та 100 стадіонів. Так от, ми пропонуємо, включити туди хоча б 25 фтизіопульмонологічних центрів. Бо, якби ви запитали будь-якого медичного працівника з нашого центру про медичну реформу, то жоден би позитивного нічого про неї не сказав. Ми чекаємо на вашу відповідь!», – зауважили у медцентрі.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В ООН заявляють про спалах домашнього насильства під час карантину
Наступна новина «Такі заходи варто було вживати 4 тижні тому», - Ірина Вахович про обов'язкову обсервацію
Останні новини
Схожі новини