Твір волинянина надрукували в «Морському збірнику»

Твір волинянина надрукували в «Морському збірнику»

До збірки творів переможців першого в Україні конкурсу морської прози увійшла і новела письменника з Любешева Миколи Шмигіна.

Книжка так і називається – «Морський збірник». До друку її підготувало й випустило у світ на початку року київське видавництво «Темпора», пише Район.Любешів.

Це різнопланові оповідання та нариси, ідеться в анотації, – від фантастичних і химерних до ледь не документальних, присвячених рибалкам, торговим та військовим морякам, яхтсменам та річковикам, які примушують згадати, що, попри дещо суходільну репутацію України, кожен двадцятий моряк у світі — українець. На світовому судноплавному ринку плавперсонал з України займає четверте за кількістю місце після Китаю, Індонезії та Філіппін, і становить близько 200 тис. моряків, десь 80 тис. з яких — командний склад: капітани, штурмани, механіки, інші суднові спеціалісти.

Новела Миколи Шмигіна опублікована в «Морському збірнику» на сторінках 66-70 і називається «Кокеса з "Аркаші"».

Довідково. Перший конкурс української морської прози імені Юрія Лисянського відбувся в 2017-2018 роках. Його заснував сайт «Літакцент» та видавництво «Темпора».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Температури може не бути. Стало відомо, які перші симптоми коронавірусу
Наступна новина Грузин, дніпрянин та два прикарпатці. Що відомо про потенційних новачків ФК «Волинь»
Останні новини
Схожі новини