У 2020-му «Волиньгаз» повірив понад 17 тисяч лічильників

У 2020-му «Волиньгаз» повірив понад 17 тисяч лічильників

Упродовж року представники ДП «Волиньстандартметрологія» спільно з АТ «Волиньгаз», провели повірку 17,2 тис. приладів обліку. Тільки у 2020 році понад 6 000 лічильників визнані непридатними до подальшого використання.

В результаті проведення експертиз лічильників виявлено майже 150  втручань в роботу лічильників  з боку споживачів. Зрив пломб приладу обліку, встановлення фальшивих пломб, підрив скла лічильного механізму, пошкодження відлікових коліщат, встановлення магнітів – це найпоширеніші способи втручання в роботу приладів обліку газу. Сума завданих збитків сягнула більше 1,2  млн. грн, – інформує пресслужба компанії.

«Процедура повірки дозволяє споживачам отримати достовірний облік газу та платити за фактично спожитий газ. Залежно від вимог заводу-виробника лічильники необхідно повіряти кожні 5-8 років. За дотриманням строків повірки слідкує Оператор ГРМ, проте самі споживачі також мають стежити за роботою лічильника. Якщо є зауваження до роботи приладу, необхідно звертатися до сервісного центру повірки лічильників», - розповідає Сергій Сьомак, начальник управління  метрології  АТ «Волиньгаз».

У  ході повірки лічильників, якщо виникає підозра на втручання, призначається експертиза приладу обліку. Експертиза проводиться спеціальною комісією, в якій беруть участь представники державного підприємства «Волиньстандартметрологія». Також на експертизу обов’язково запрошується власник лічильника газу. В разі підтвердження факту втручання в роботу лічильника споживачу нараховуються до сплати вартість послуг з експертизи лічильника та збитки за несанкціоноване використання газу.

Окрім суми збитків, порушнику доведеться сплатити вартість самого лічильника та монтажу цього лічильника. Нагадуємо, що будь-яке втручання в роботу мережі газопостачання може стати причиною витоку газу, що несе за собою загрозу здоров’ю та життю людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 2020 році на Волині сталося понад три тисячі ДТП, з травмованими — 726
Наступна новина МОЗ проти перенесення посиленого карантину. Хоче уникнути локдауну весною
Останні новини
Схожі новини