МОЗ проти перенесення посиленого карантину. Хоче уникнути локдауну весною

МОЗ проти перенесення посиленого карантину. Хоче уникнути локдауну весною

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сподівається, що січневий жорсткий карантин допоможе уникнути "локдауну" до весни й навесні. 

Про це Степанов повідомив на брифінгу 6 січня, пише Українська Правда.

«Міністерство охорони здоров'я проти перенесення жорсткого карантину, проти його скасування. У нас фіксується на сьогодні, це в період свят, близько 5-ти, 6-ти, майже 7-ми тисяч випадків захворювання на COVID-19, щодня від цієї хвороби помирає близько 200 людей. Наразі понад 2 тисячі людей знаходяться у лікарнях, більше 10% – це важкі хворі. Взагалі у нас збільшується кількість важких хворих…

Ми не хочемо отримувати по 17, 20, 25 тисяч (хворих). Думка епідеміологів: ми дуже потребуємо проведення жорсткого карантину саме з 8 до 24 січня для того, щоб максимально збити "хвилю" і пройти її до весни, до квітня-травня без введення жорстокого карантину, який може вдарити по нашій економіці», – сказав Степанов.

Степанов зазначив, що громадян заздалегідь попередили про посилений карантин із 8 до 24 січня включно. За його словами, бізнес розуміє необхідність обмежень і готовий до них. 

Міністр очікує зростання кількості хворих на COVID-19 після свят і збільшення навантаження на медичну систему, відповідно. А з кінця січня очікується також пік захворюваності на грип - також інфекційне захворювання, яке має ускладнення, подібні до COVID-19.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 2020-му «Волиньгаз» повірив понад 17 тисяч лічильників
Наступна новина «Мама каже, що я вся в тата. І що це погано». Ірина Патлашинська. РОЗМОВА В КНИГАРНІ
Останні новини
Схожі новини