У березні перші волиняни отримають статус бійців-добровольців

У березні перші волиняни отримають статус бійців-добровольців

Вже у березні жителі Волинської області, які брали участь у бойових діях на Сході як добровольці, отримають статус бійців-добровольців.

Про це говорили 8 лютого на засіданні комісії з визнання бійців-добровольців АТО/ООС, повідомила прес-служба Волинської ОДА.

Мета цієї комісії – надання офіційного статусу волинянам, що в перші дні військової агресії на Сході пішли захищати територіальну цілісність країни. 

Як розповіла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, для надання статусу бійця-добровольця до департаменту вже звернулося шестеро осіб. Тож нині їх документи знаходяться на опрацюванні та розгляді.

Окрім того, чимало людей попередньо зверталися за роз’ясненнями та збирають відповідні документи. Найголовніші з них – це письмове підтвердження свідків тих подій. А зважаючи на те, що не всі вони проживають на території області, процес дещо затягується.

«Ми зі свого боку намагаємося максимально допомогти. Отримати інформацію чи здати документи можна в 516 кабінеті департаменту соціального захисту населення. Чекаємо всіх! Але бажано, щоб приходили особисто. Тому що це робота з персональними даними. Також обов’язкова наявність особистого підпису в заяві», – наголосила чиновниця.

За попередніми даними, близько 50-80 волинян пішли на фронт у 2014 році в якості добровольців. Саме вони можуть звернутися за встановленням відповідного статусу. Потому – будуть внесені зміни до Регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки. Відтак, закладуть відповідні кошти, аби бійці могли отримати передбачені виплати та компенсації.

Наступне засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО/ООС орієнтовно відбудеться на початку березня. Зважаючи на те, що обговорюватимуть персональні дані волинян, воно проходитиме в закритому режимі.

Довідково: ПОРЯДОК визнання бійців-добровольців АТО/ООС визначено рішенням обласної ради від 20 грудня 2018 року. Зокрема, визначено перелік документів, які повинні надавати добровольці, а саме:

  • довідку керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входив чи входить до складу добровольчого формування, із зазначенням терміну перебування в зоні АТО/ООС;
  • письмові свідчення не менше двох свідків із числа осіб, які разом з такою особою брали участь в АТО/ООС та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветерана війни, гарантії їх соціального захисту», що підтверджують участь в АТО/ООС особи-заявника;
  • інші матеріали, які засвідчують безпосередню участь у бойових діях у російсько-українській війні (фото-, відеофіксація) (за наявності);
  • висновок/характеристику громадської організації (за наявності);
  • документи, що підтверджують факт отримання поранення чи контузії під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення в районах бойових дій у складі добровольчих формувань (у разі необхідності);
  • копію паспорту;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • дві фотокартки розміром 3 см х 4 см;
  • заяву встановленого зразка.

Відповідні документи слід приносити в каб. 516 департаменту соцзахисту ОДА. Контактна особа - Наталія Семенюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинській митниці розмитнили «євроблях» на 1,4 мільярда гривень
Наступна новина На «Інтері» бабуся з Волині розповість, як впродовж 30 років чекає сина з Афганістану
Останні новини
Схожі новини