У Білорусі запроваджують платний виїзд в Україну

У Білорусі запроваджують платний виїзд в Україну

Обласні ради депутатів Гомельської і Гродненської областей Білорусі запроваджують місцевий збір за перетин кордону на виїзд транспортом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі.

«Місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь при виїзді з країни спрямований на боротьбу з коронавірусною інфекцією. З 1 червня його введуть у Гомельській і Гродненській областях», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прикордонного відомства, збір стягуватимуть із транспортних засобів, технічно допустима максимальна маса яких не перевищує 5 тонн, за винятком колісних тракторів і самохідних машин. Кількість пасажирів не впливає на суму збору.

Платіж для транспортних засобів до п'яти тонн встановлений у розмірі однієї базової величини – 29 білоруських рублів (близько 320 гривень).

Його сплата повинна здійснюватися водієм транспортного засобу до перетину або при перетині кордону в пунктах пропуску.

При цьому від сплати податку за наявності документів звільняються водії, які їдуть на похорон членів сім'ї та близьких родичів, а також супроводжуючі померлих для поховання; учасники та інваліди війни; інваліди I та II груп та їх супроводжуючі; учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС; громадяни Білорусі, які виїжджають на лікування у санаторно-курортні установи.

Читати також: «Укрзалізниця» призначила новий поїзд Ковель-Миколаїв


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани влаштували мітинг на підтримку дитячої залізниці. Писатимуть лист Зеленському
Наступна новина За минулу добу на ковід захворіли більше 2 тисяч українців, померло - 109
Останні новини
Схожі новини