У червні українці відпочиватимуть більше, ніж зазвичай

У червні українці відпочиватимуть більше, ніж зазвичай

Головне свято червня – День Конституції – цього року припадає на четвер.

Тому Кабмін прийняв рішення про додаткові вихідні – 28 та 29 червня, – пише Сьогодні

Крім того, робочий день 27-го скоротили на годину. Правда, за 29-е число доведеться відпрацьовувати, тому субота 23-го червня буде робочою.

Як повідомлялося, кількість вихідних впливає на економіки країн, де трудовий кодекс суворо дотримується.

В Україні цей принцип не працює, вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко. Причини цього – велика частка тіньової економіки та нелегальне працевлаштування. За даними Міністерства економічного розвитку, в 2016 році рівень тіньової економіки в країні склав 35% від ВВП.

«У нас половина підприємців працюють "в тіні" і велика частина працівників офіційно не оформлені. Ми можемо тільки фантазувати, яка у нас продуктивність праці. З моєї точки зору, українці працюють більше, ніж в Європі. Багато переробляють, працюють у вихідні, але на підприємствах цього "не бачать".

В Україні трудовий кодекс не працює. Якби приватні підприємці за переробку навіть на годину обов'язково платили, тоді ми могли б говорити, мало або багато відпочивають українці, але це не фіксується», – говорить він.

Читати також: Довгі літні вихідні: коли й скільки відпочиватимуть українці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, де у Ковелі хочуть збудувати п'ять багатоповерхівок
Наступна новина У центрі Луцька пограбували квартиру
Останні новини
Схожі новини