У чотирьох волинян виявили новий штам covid-19 «Дельта+»

У чотирьох волинян виявили новий штам covid-19 «Дельта+»
Фото ілюстративне

У чотирьох мешканців Луцького району лабораторія підтвердила інфікування зміненим штамом коронавірусу «Дельта+».

Про це стало відомо у вівторок, 23 листопада, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Нагадаємо, в листопаді від коронавірусної хвороби померло 355 волинян. Серед них за останній тиждень – 29-річна жінка, а також двоє людей 39 і 40 років.

Головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко каже, тяжкий перебіг хвороби, зокрема у молодих людей, пояснюється штамом «Дельта». Він зараз домінує в Україні.

«За результатами секвенування, яке проводив Інститут мікробіології і генетики Національної академії медичних наук, а також Центр громадського здоров’я МОЗ, відібрано 305 зразків у мешканців нашої області. У 98% з них підтвердили штам «Дельта», - повідомила посадовиця.

«Окрім того, в області виявлено новий варіант штаму – його ще називають «Дельта+». Його виявили у чотирьох мешканців Луцького району. Цей же штам циркулює ще у восьми областях України. Він найзаразніший і поширюється на 10-15% швидше», - додала Наталія Янко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині від коронавірусу померла 29-річна жінка
Наступна новина Скільки дітей вже щепили від коронавірусу на Волині
Останні новини
Схожі новини