У гімназії на Волині - кофлікт через втечу особливої другокласниці

У гімназії на Волині - кофлікт через втечу особливої другокласниці
Школа у Голобах (фото: ВолиньPost)

В опорному освітньому закладі «НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Голоби» – конфлікт через нібито неналежний догляд за учесницею інклюзивної форми навчання.

Загалом в опорному закладі – 755 вихованців. Серед них – 8 дітей з індивідуальною та 9 дітей з інклюзивною формою навчання, – пише Інформаційне агентство ВолиньPost.

У школі функціонує 5 класів з інклюзивною формою навчання. Там з дітьми працює вчитель початкових класів і додатково разом з ним - асистент вчителя, в обов'язки якого входить догляд за інклюзивними дітьми та допомога вчителю. 

У понеділок, 5 листопада, учениця другого класу, яка і є однією з інклюзивних діток, залишила територію школи та пішки пішла додому –  за 10 кілометрів від навчального закладу. Те, що школярка відсутня помітили вже під час посадки дітей у шкільний автобус. Тоді, зателефонувавши до мами дівчинки, педагоги виявили, що дитина знаходиться вдома, куди дісталася пішки.

За словами директорки школи Наталії Хом’як, за фактом інциденту вона наклала дисциплінарне стягнення на вчителя, яка у той час працювала з класом. Зокрема, її покарали доганою. Педагог свою провину не заперечувала і з покаранням погодилася.

Уже через день історія повторилася. Цього разу разом з класоводом на уроці мала бути присутня і асистент. Дівчинка, відпросившись попити води, знову пішки направилася додому. Наздогнали її вже на виїзді з Голоб і повернули до школи. Асистент вчителя пояснила, що вона запізнилася на урок через те, що заїхала додому випити ліки, а тому не змогла вчасно простежити за дитиною, аби та не покидала територію школи. 

Проте у школі запевняють, що жінка не запізнилася, а була відсутня до тих пір, поки до неї не зателефонували. 

«Коли ми телефонували до асистента вчителя, була 10:49, хоча урок розпочався о 10:30. Вона приїхала за 5-7 хвилин. У відповідності розкладу, асистент вчителя повинна була здійснювати супровід дитини на третьому уроці і відповідати за збереження життя і здоров'я дитини», - розповіла Наталія Хом’як. 

За цим фактом директор також виписала догану асистенту. Вчитель погоджується, що була відсутня деякий час на уроці, проте з таким покаранням не погодилася, оскільки вважає, що воно є занадто суворим. Вона вважає, що, зважаючи на її професійні досягнення та роки педагогічної діяльності, керівництво могло обмежитися і усним попередженням. 

Натомість у закладі переконані - покарання справедливе, оскільки через вчинок педагога дитина могла постраждати. За словами директора, зараз у школі тривають перевірки за обома фактами порушень. 


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ірина Констанкевич до річниці шлюбу обвінчалася з чоловіком. ФОТО
Наступна новина Реконструкція лабораторії та новий ліфт: у луцькій лікарні завершили ремонт. ФОТО
Останні новини
Схожі новини