У головному Соборі Луцька відзначили Різдво за новоюліанським календарем. ФОТО, ВІДЕО

У головному Соборі Луцька відзначили Різдво за новоюліанським календарем. ФОТО, ВІДЕО

У кафедральному соборі Святої Трійці відбулося різдвяне богослужіння. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Напередодні, у Навечір’я Різдва (Святвечір), під проводом високопреосвященного відправили всенічну. З ним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство, інформує пресслужба єпархії ПЦУ. 

У проповіді архіпастир наголосив, що сьогодні відзначаємо свято з гіркотою. Але згадуємо про народження Спасителя з надією на перемогу і єднання. Ми нині живемо зі всім християнським світом одним духом, одними вустами і єдиним серцем. Тож варто змінюватися в кращу сторону і єднатися між собою.

Також владика зазначив, що сьогодні волинські паломники мають змогу відсвяткувати Різдво за новоюліанським стилем разом зі Вселенським Патріархом, перебуваючи в Константинополі.

Після відправи архієрей запросив вірян заколядувати на головній площі міста. Саме тут відбуваються важливі для нашої громади події, саме тут ми проводжаємо героїв в останню дорогу. Тому саме тут сьогодні повинна лунати колядка. Аби наші серця наповнилися душевним теплом і наблизилися до Господа. Аби Всевишній за нашими молитвами швидше дав перемогу і спокій для нашої землі.

Нагадаємо, що цьогоріч Синод ПЦУ дозволив відсвяткувати Різдво за новим стилем. Тож парафії самостійно змогли обрати, коли відправити різдвяне богослужіння. У головному ж храмі єпархії – 25 грудня для тих, хто вирішив відзначити Різдво Спасителя за новоюліанським календарем, та 7 січня, для тих, хто святкує його за старим стилем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГлави ПЦУ й УГКЦ домовилися створити робочу групу для реформи церковного календаря

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинських лісах для козуль та оленів облаштували понад 200 годівничок
Наступна новина На війні загинув ще один воїн з Волині
Останні новини
Схожі новини