У Горохівській громаді живе понад 700 переселенців. Як їм допомогли облаштуватися

У Горохівській громаді живе понад 700 переселенців. Як їм допомогли облаштуватися
Фото «Суспільного Луцьк»

У Горохівській громаді зараз проживають 727 переселенців, із них 235 – діти. П’ять сотень людей проживає у Горохові, решта - у селах громади.

Про це розповіла «Суспільному» працівниця Горохівської міськради Тетяни Карпук.

У місті працює кімната «Добра», де внутрішньо переміщенні українці можуть взяти дитячий і дорослий одяг, взуття. З початку повномасштабної війни переселенцям у громаді роздають безплатні продуктові набори. За цей час їх видали понад тисячу, - каже Тетяна Карпук.

У кімнаті «Добра» у Горохові переселенці можуть взяти одяг. Фото «Суспільного Луцьк»

Альона Лопушнян з міста Гірник, що на Донеччині на Волинь приїхала з однорічною донькою і 15-річною сестрою. Жінка прийшла за продуктами. Каже: на новому місці їм усі допомагають.

Альона Лопушнян в Горохів приїхала з Донеччини. Фото «Суспільного Луцьк»

Родина переселенців Дименків приїхали на Волинь з Оріхова, що на Запоріжжі. Дружина Марія розповіла, що у їхній будинок потрапив снаряд.

З її слів, їхня квартира на першому поверсі не придатна для проживання, в інших квартирах будинку повибивало шибки. Каже, коли виїжджали з собою нічого не встигли взяти.

Сім'я переселенців Дименків приїхали на Волинь з Оріхова, що у Запорізькій області. Фото «Суспільного Луцьк»

Чоловік пані Марії – Володимир Дименко говорить, що їхнє містечко Оріхів дуже було схоже на Горохів. Щоправда, нині його вже майже зрівняли з землею, – додає чоловік.

">http://

Продуктові набори у Горохові переселенцям надають раз у місяць, - каже Тетяна Карпук. Орієнтовна вага одного такого майже десть кілограмів.

Читати також: Мріяв про вишиванку. Волиняни зробили подарунок 92-річному переселенцю з Лисичанська


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій багатоповерхівці стався вибух газу
Наступна новина Лікар і депутат Волиньради звільнився з ковельської лікарні
Останні новини
Схожі новини