У громадах Волині цілодобово чергуватимуть поліцейські

У громадах Волині цілодобово чергуватимуть поліцейські

У 37 громадах Волині реалізують проєкт «Поліцейський офіцер громади». Це стало можливим завдяки тому, що голови цих ОТГ підписали Меморандум про співпрацю і партнерство з Головним управлінням Національної поліції у Волинській області.

Про це йшлося 14 серпня під час презентації проєкту «Поліцейський офіцер громади» у конференц-залі Палацу культури міста Луцька, – пишуть Волинські новини. 

Заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич відзначив, що у віддалених населених пунктах не вистачає працівників поліції, адже зараз поліцейські приїжджають тільки на виклик, у випадку надзвичайної ситуації.

«Ми пропонуємо змінити це. І дати вам (громадам, – ВН) поліцейських, які житимуть у вашому середовищі, дихатимуть вашими проблемами», – сказав Олександр Фацевич і додав, що поліцейські громади вирішуватимуть проблемні питання громади, наприклад, випадки самогоноваріння, домашнього насильства тощо, а також працюватимуть із місцевими установами, зокрема школами.

«Поліцейські слухатимуть вас і реагуватимуть на всі проблеми, які виникатимуть… У кожного поліцейського буде автомобіль, тому він буде мобільний і постійно – 24 на 7 – на зв’язку. Також поліцейський буде забезпечений робочим планшетом і зброєю», – зазначив Олександр Фацевич.

Натомість громада зобов’язується надати офіцеру приміщення, зокрема для проживання, оргтехніку та пальне. 

Також відсьогодні, 14 серпня, оголошено набір на поліцейських офіцерів громади. Заявки від охочих, зокрема чинних працівників поліції і цивільної молоді, прийматимуть протягом місяця.

Відбір триватиме ще пів місяця. Далі кандидати проходитимуть двомісячне навчання і шестимісячне стажування, зокрема при патрульній поліції. 

Заповнити анкету можна, клікнувши тут

Довідково. 

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.  

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою. 

Старт проекту відбувся 28 травня. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оля Полякова представить у Луцьку нове шоу
Наступна новина Нещепленим дітям не можна йти в садочки та школи. Пояснення медиків та освітян
Останні новини
Схожі новини