У громаді на Волині навчалися пожежники-добровольці

У громаді на Волині навчалися пожежники-добровольці

У Велимченській громаді у рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту на місцевому рівні» вчилися пожежники-добровольці.

Про це розповів Суспільному помічник начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Роман Багнюк.

З його слів, у рамках цієї програми передбачається навчання 12 рятувальників-добровольців. Також громаді передадуть пожежно-рятувальне обладнання та спорядження. Цьогоріч громада вже отримала як гуманітарну допомогу з Польщі пожежний автомобіль.

Навчання пожежників-добровольців у Велимченській громаді

Пожежники-добровольці після проходження навчання в майбутньому зможуть виконувати бойові завдання за призначенням, розповідає Роман Багнюк.

Окрім практичних занять, навчання передбачає і теоретичну частину, за якою пожежники-добровольці складатимуть тести. Надалі вони співпрацюватимуть із місцевою пожежною охороною.

На базі Велимченської громади функціонує місцева пожежна охорона, є автомобіль, четверо людей, які чергують, каже начальник Ковельського районного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Володимир Войтанік.

«Відповідно, якщо виникає пожежа, буде передбачена така система оповіщення, що оповіщаються добровольці, виїжджають на місце пожежі або в пожежне депо, де чергує місцева пожежна охорона і приступають до ліквідації», – говорить Володимир Войтанік.

Зі слів Романа Багнюка, реалізація проєкту, який впроваджує Державна служба з надзвичайних ситуацій та фонд Міжнародної солідарності Республіки Польщі в Україні, розпочалась торік і триватиме впродовж трьох років.

Читайте також: Волинянка стала чемпіонкою України з пожежно-прикладного спорту


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи витримає електропроводка у будинках Луцька ймовірні навантаження взимку
Наступна новина У Луцьку на каналізаційно-насосній станції утворилося провалля
Останні новини
Схожі новини