У храмі на Іваничівщині, який вийшов з МП, вперше молилися українською

У храмі на Іваничівщині, який вийшов з МП, вперше молилися українською
Церква в селі Топилище (фото: Іваничівське благочиння)

У Свято-Михайлівському храмі села Топилище вперше молилися українською. Тиждень тому прихожани і священик прийняли рішення про вихід з УПЦ МП і приєднання до Православної церкви України.

Перше богослужіння у складі ПЦУ відбулося у храмі в неділю, 3 лютого, – пише Район.Іваничі

Жодних інцидентів під час богослужіння не виникало. 

Нагадаємо, 27 січня відбулися збори громади Свято-Михайлівської церкви, де більшістю голосів прихожани вирішили перейти до Православної Церкви України.

Наприкінці січня, із благословення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея, секретар єпархіального управління протоієрей Юрій Зінчук зустрівся зі священиком Сергієм Романюком, який 27 січня під час зборів у селі Топилище Іваничівського благочиння підтримав рішення громади про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України.

Під час зустрічі написали прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея про прийняття громади і їхнього священика Сергія Романюка у клір Православної Церкви України.

Архієрей задовільнив прохання та призначив настоятелем Свято-Михайлівського храму села Топилище Іваничівського благочиння Сергія Романюка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька прокурор збив жінку
Наступна новина У ПЦУ заявили, що до них приєднується ще один волинський храм
Останні новини
Схожі новини