У Камінь-Каширському районі – масові обшуки. Підозрюють незаконну вирубку лісу

У Камінь-Каширському районі – масові обшуки. Підозрюють незаконну вирубку лісу

В одному із сіл Камінь-Каширського району поліцейські проводять понал десять санкціонованих обшуків удома в осіб, які можуть бути причетними до незаконної порубки лісу. Також вони можуть бути причетними до організації роботи незаконних пилорам, де цей ліс перероблявся.

Як повідомили у секторі комунікації обласної поліції, у правоохоронців є підстави вважати, що частина цих мешканців провадять незаконну діяльність, пов’язану з лісодеревиною.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 4 ст. 246 Кримінального Кодексу України. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо це спричинило тяжкі наслідки.

Покарання за такий злочин – позбавлення волі від 5 до 7 років.

Наразі вилучили понад 20 кубів деревини, 18 кубів палет, 9 пультів керування пилорамою.

Санкціоновані обшуки ще тривають, тож, вважають у поліції, кількість знайденого і вилучено буде більша.

«Підставою для проведення обшуків стали повідомлення працівників лісової галузі, громадян та інформація у ЗМІ про можливі самовільні порубки лісу», – додають у секторі комунікації.

У поліції запевняють, що звернення щодо можливих незаконних дій, пов’язаних з лісом, у них на пильному контролі: таку інформацію одразу перевіряють і в разі виявлення порушень приймають відповідні рішення.

Санкціоновані обшуки проводять слідчі Камінь-Каширського відділення поліції, працівники слідчого управління та управління карного розшуку ГУНП за підтримки роти поліції особливого призначення, управління КОРД та роти ТОР Управління патрульної поліції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для бізнесу локдаун у січні безпечніший, ніж у грудні, – міністр
Наступна новина В Україні за добу від коронавірусу одужало більше людей, ніж захворіло
Останні новини
Схожі новини