У Казахстані протестувальники захопили мерію Алмати

У Казахстані протестувальники захопили мерію Алмати

У центрі Алмати поновилися жорсткі зіткнення протестувальників з поліцейськими. За інформацією ЗМІ, мітингувальники увірвалися до будівлі міської адміністрації та відкрили вогонь по військових.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Telegram-канал Baza, в одному з найбільших міст Казахстану тривають протести та заворушення через підвищення цін на газ: "Протестувальники у центрі міста тікають від світлошумових гранат, запущених поліцейськими".

У мережі з'явився перший коментар влади Алмати про напад на місцеву адміністрацію.

"Штурм був. Вивести всіх встигли, частина працівників працює дистанційно", – заявив заступник акіма Алмати Єржан Бабакумаров, повідомляє Informburo.kz.

Алмати стрясається від вибухів. Йдуть жорсткі сутички, у місті палають будівлі прокуратури та місцевої адміністрації передає Telegram-канал Shot.

За даними Telegram-каналу Mash, влада порахувала, що в заворушеннях постраждали 95 поліцейських, пошкоджені 37 службових машин, затримали понад 200 людей, порушили 13 кримінальних справ на "особливо буйних" протестувальників.

За даними tass.ru, всього у лікувальні установи Алмати у зв'язку із протестами звернулися 190 людей.

В Актобі тим часом мітингувальники штурмом взяли будівлю місцевої адміністрації.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

На тлі "газових" протестів у Казахстані президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він постановив передати Смаїлову Аліхану Асхановичу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку кіберполіцейського викрили на хабарі у 1500 доларів: відоме його ім'я
Наступна новина Менше 38% дорослих волинян – повністю вакциновані від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини