Президент Казахстану подякував Путіну за допомогу у придушенні протестів

Президент Казахстану подякував Путіну за допомогу у придушенні протестів
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв подякував російському президентові за сприяння у придушенні мітингів по всій країні.

Про це повідомляє «Українська правда».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Алмати була стрілянина. Силовики заявили про десятки вбитих протестувальників.

«Особливі слова подяки адресую президенту Росії Володимиру Путіну. Він дуже оперативно і, головне, по-товариському тепло відреагував на моє звернення», – заявив президент Казахстану.

Літаки військово-транспортної авіації Росії перекинули основні сили свого контингенту ОДКБ на територію Казахстану з аеродромів у Московській, Іванівській та Ульянівській областях.

Військові ОДКБ прибули до Казахстану на запит влади Республіки після того, як по всій країні прокотилася хвиля протестних акцій. За словами Токаєва, "миротворці" будуть у Казахстані тимчасово. За даними ЗМІ, до країни переправили близько 2,5 тисячі військових ОДКБ.

Після прибуття в Казахстан російських військ на запит Токаєва, в країні майже припинилися акції протесту. Окрім іншого, Токаєв наказав силовикам стріляти у мітингувальників на ураження та без попередження.

Читати також: Що робити українцям, які застрягли в Казахстані. Роз'яснення МЗС


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Світові ціни на продукти сягнули свого 10-річного максимуму у 2021-му
Наступна новина На Волині батько з сином знайшли мінометні міни на своєму городі
Останні новини
Схожі новини