У Ківерцях відкрили нове приміщення суду за 48 мільйонів гривень

У Ківерцях відкрили нове приміщення суду за 48 мільйонів гривень
Приміщення Ківерцівського районного суду

У місті Ківерці на Волині відкрили нове приміщення районного суду.

Урочистості відбулися 20 грудня, повідомляє сайт Державної судової адміністрації України.

В урочистостях взяли участь керівники Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради, Волинського апеляційного суду, голови місцевих судів Волинської області, керівники району, депутати та представники громадськості.

Зазначають, що нове приміщення Ківерцівського районного суду обладнане відповідно до Державних будівельних норм України «Будинки і споруди».

Загальна площа приміщення суду становить 2061,7 м². Тут є 4 зали судових засідань, кімнати свідків, адвокатів, захисників, прокурорів, камери для підсудних з поділом на чоловічі, жіночі та неповнолітніх, окремі санвузли для підсудних, бокс для заїзду конвойного автомобіля, створені зручні умови для маломобільних груп населення, облаштована дитяча кімната та місце для прийому їжі для працівників апарату суду.

Зали судових засідань суду облаштовані системами  аудіо- та відеофіксування судового процесу. Також є можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференцз’язку.

У залах судових засідань для розгляду кримінальних проваджень встановлені загородження зі скла, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян. 

У суді встановили уніфіковану систему контролю й управління доступом, розмістили найсучасніше обладнання.

За словами голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, проведені роботи з реконструкції  приміщення суду створили належні умови для здійснення судочинства суддями, роботи працівників апарату суду та доступу громадян до правосуддя для захисту своїх прав та інтересів.

«Ми активно відновлюємо будівлі судів, котрі до цього працювали у приміщеннях, не пристосованих для нормального відправлення правосуддя. Цього року капітально відремонтували 327 приміщень судів», – сказав Холоднюк.

Ківерцівський суд функціонує з 28 січня 1940 року. Усі роки приміщення суду було розташовано на вулиці Грушевського, 20. Штатна чисельність суддів та працівників апарату суду становить 30 осіб. З них: 5 посад суддів, 14 державних службовців, 5 працівників патронатної служби, 3 посади працівників, які виконують функції з обслуговування, та три посади робітників.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.10.2012 № 745 для розміщення Ківерцівського районного суду було вирішено передати будівлю на вулиці Кузнецова, 8а, у Ківерцях.

У вересні 2018 року ДСА було розпочато реконструкцію з добудовою приміщення під адміністративну будівлю суду.

Загальна кошторисна вартість реконструкції склала близько 48 млн гривень.

Читати також: На Волині відкрили ЦНАП, який обслуговуватиме 18 населених пунктів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ельфи, Святий Миколай, куліш. У Луцькому зоопарку організували свято для дітей
Наступна новина Під Луцьком продають компактні таунхауси. Вільне планування, хороші ціни
Останні новини
Схожі новини