У Києво-Печерській лаврі прославляли росію. За справу взялась СБУ

У Києво-Печерській лаврі прославляли росію. За справу взялась СБУ

У Службі безпеки України вже вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської лаври. Там співали пісень, що вихваляють «рускій мір».

Про це інформує Управління СБ України у Волинській області.

Як повідомили в Службі безпеки України, ця ситуація не залишиться без відповідної реакції.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Відео, як у храмі прославляють «матушку-русь», опублікував священник ПЦУ Михайло Омелян. Він обурений, що на 262-й день російської агресії ніхто з вірян не звернув увагу на відверто проросійську пісню.

«Мене також дивують люди, які проходять мимо, чують це все і – мовчать. Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, в Маріуполі, на Харківщині та на інших тимчасово окупованих територіях??? Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до «церкви» окупанта?! Наші захисники Батьківщини віддають своє життя захищаючи державу і народ, а в УПЦ, та що ніби не МП, та що зрадила Україну і зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною «допомогою» – все ще досі моляться за росію», – написав священник.

«Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается Матушка – Русь», – чути в пісні.

Михайло Омелян також додав, що відео отримав від випускника КПБА, який з друзями зайшов у храм Всіх святих печерських у Лаврі.

Втім, деякі коментатори, пише УНІАН, засумнівалися в автентичності ролика та запідозрили, що аудіоряд могли накласти на відео. Священник опублікував скриншот, який підтверджує, що відео зняли 12 листопада в Києво-Печерській лаврі.

Водночас Валентин Марчук, настоятель Свято-Миколаївського храму м. Луцька УПЦ, поширив у фейсбук-групі «Громадська організація «Вірю! Надіюся! Люблю!». Просвітницький відділ» дописи про те, що відео – фейк, нібито саме відео справді зняте в лаврі, але на нього наклали аудіоряд. Цю громадську організацію очолює його дружина  Олена Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Де був би цей священник з прихожанами, якби не «агресивні люди», які воюють», - Сергій Приходько


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні поліг волинянин Микола Лампіка
Наступна новина Волонтерський штаб на Волині допомагає переселенцям і військовим
Останні новини
Схожі новини