У клубі «Воїн» готують волинську збірну до Чемпіонату України з ММА. ФОТО

У клубі «Воїн» готують волинську збірну до Чемпіонату України з ММА. ФОТО

На базі спортивного клубу «Воїн» триває підготовка збірної Волині до Чемпіонату України з ММА серед молоді, який 25 травня відбудеться у Житомирі.

Представники різних клубів – «Воїн», «Легіон», «Прайд», «Гарда», готуються до всеукраїнських змагань під чітким наглядом тренерів-професіоналів: старшого тренера клубу «Воїн» Андрія Зінчука та тренера з ударної техніки Дмитра Василенка.

Саме Андрій Зінчук був ініціатором створення спортивного клубу. А за чотири роки існування «Воїн» виховав чимало чемпіонів. 

Андрій Зінчук
Старший тренер клубу «Воїн» Андрій Зінчук

Андрій спеціалізується на техніці боротьби та больових прийомах. Саме він вдосконалює техніку бою тих, хто вже за кілька днів поїде на чемпіонат України з ММА. 

Тренер з ударної техніки – Дмитро Василенко. Родом він із Кривого Рогу, майстер спорту з боксу. У клубі «Воїн» працює вже два роки. 

Дмитро Василенко
Тренер клубу «Воїн» з ударної техніки Дмитро Василенко

«Коли Андрій Зінчук запросив мене взяти участь у підготовці збірної Волині до Чемпіонату з ММА, я не відмовився. На Чемпіонаті збірна посіла призове третє місце і мені запропонували залишитись. До цього я працював тренером-консультантом у прославленому криворізькому спортивному клубі «БАРС» і продовжую співпрацю з ним досі»,- розповів пан Дмитро.

На разі хлопці збірної Волині посилено тренуються – мають по два тренування на день. Оскільки на тренувальному рингу сходяться представники різних клубів, конкуренція відчувається одразу.

Тренери кажуть, що у кожного клубу своя техніка бою, тому добре, коли у хлопців є можливість проаналізувати та вивчити її.

«Моя мета навчати збірну Волині ударній техніці, яка дасть можливість їм перемогти на чемпіонаті. Ударна техніка включає техніку роботи рук, ніг і вхід в техніку боротьби через удар», - розповів тренер клубу «Воїн» Дмитро Василенко.

18-річний Дмитро Васильчук із села Олика Ківерцівського району навчається у Східноєвропейському університеті на фізкультурника. Бійцівський клуб «Легіон» відвідує уже два роки, а зараз готується до Чемпіонату України в ММА.

Боєць «Легіону» Дмитро Васильчук

Цьогоріч вже брав участь в Чемпіонаті України з кікбоксингу, які відбувалися у Луцьку, де посів третє місце.

«Я хочу фізично розвиватися та вміти оборонятися», - відповідає хлопець на запитання, чому обрав саме такий вид спорту.

Лучанин Дмитро Ковальчук – боєц клубу «Гарда». Навчається у 22-ій школі.

Член збірної Волині з ММА Дмитро Ковальчук

«В клубі «Гарда» я вже два роки. Прийшов, щоб перевірити свої сили та випробувати себе, зрозуміти, чи можу я стати таким, як відомі спортсмени. Поки можу сказати, що у мене досить добре виходить. Я вже брав участь у багатьох змаганнях, здобував друге, третє місце. На черзі – перше», - ділиться планами Дмитро.

Представник клубу «Воїн» Андрій Гуславський теж змагатиметься на Чемпіонаті України з ММА у складі збірної Волині.

Боєць клубу «Воїн» Андрій Гуславський

Навчається Андрій у військовому ліцеї, що у Луцьку. Він учасник двох чемпіонатів України з ММА, чемпіонату світу з козацького двобою, де посів не перші, але призові місця.

«У клубі «Воїн» вже займаюся три роки, а до того вісім років займався плаванням, акробатикою. ММА мені потрібне для того, щоб захистити себе та свою сім’ю в майбутньому. Подобається те, що ММА дає універсальну підготовку, - це веселіше, бо в боксі – одні руки, в дзюдо – лише боротьба, а тут усе поєднане», - каже Андрій Гуславський.

До слова, у спортивному клубі «Воїн», окрім підготовки до Чемпіонату України з ММА, щодня проходять тренування дітей та підлітків на безоплатній основі. Це можливо завдяки фінансовій допомозі однодумців клубу та спонсорів.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянина, якого побили до коми, не бралися лікувати у жодному медзакладі країни
Наступна новина Як знайти ідеальний коворкінг: 10 критеріїв правильного вибору
Останні новини
Схожі новини