Як знайти ідеальний коворкінг: 10 критеріїв правильного вибору

Як знайти ідеальний коворкінг: 10 критеріїв правильного вибору

Коворкінгів або спільних просторів для роботи та відпочинку з’являється чимало. Найбільше це місце до вподоби фрілансерам, хоча все більше керівників не бачать сенсу орендувати дорогі приміщення і невеликі компанії колег об'єднуються і працюють разом.

Крім того, багато мам у декреті починають підробляти вдома, але ж усі знають, що від дітей і домашніх турбот не сховаєшся. Набагато продуктивніше вийти на кілька годин попрацювати за межами дому.

Читайте також: Офіс, що надихає, або чи змогли б ви працювати у коворкінгу? ТЕСТ

Журналісти, рекламісти, перекладачі, дизайнери, менеджери, підприємці та студенти - у коворкінгу можуть працювати практично всі.

Якщо ви надумали працювати у коворкінгу, то, обираючи, який саме простір підійде вам, варто звернути увагу на ряд деталей.

1. Місце розташування

Добиратися на роботу, навіть якщо вона з вільним графіком, має бути зручно. Але в розташуванні коворкінгу важливо не тільки це. Близькість парку, в якому можна прогулятися в перерві між брейн-стормами, або центр міста зі всіма його принадами теж відіграють важливу роль.

2. Вид з вікна

Дрібниця? Ні. Якщо робота творча, завіконна панорама дуже навіть може стимулювати та надихати.

3. Парковка для авто

Тут без коментарів. Бажано побільше місць для паркінгу і обов’язково – безкоштовно! А ще – було б добре, якби були місця для велосипедів.

Читайте також: Луцьк креативний: чому місто досі не має потужного коворкінг-центру

4. Інтер’єр

Усе залежить від ваших власних вподобань, тому і коворкінг слід обирати з таким інтер’єром, в якому ви почуватимете себе комфортно.

Комусь подобається килими на стінах, хтось без розуму від мінімалізму і готовий працювати на підлозі)))

5. Планування коворкінгу

Не менш важливим є саме планування коворкінг-центру. Ідеально, коли коворкінгові зони відділені від просторів, призначених для проведення заходів. Інакше може виникнути ситуація, коли потрібне приміщення зайняте, а для роботи доведеться шукати інше місце.

6. Система оплати

Зазвичай гроші беруть за годину, день, тиждень, місяць. Бувають і такі простори, в яких можна платити щохвилини (після першої години). Зрозуміло, що місячний абонемент коштуватиме дешевше, ніж оплата по годинах.

7. Душ

В роботі буває багато непередбачених ситуацій, тому наявність душу в коворкінгу цілком нормальне і бажане явище.

8. Мітинг-рум

Багато коворкерів шукають простір для роботи, акцентуючи увагу саме на наявності кімнати для переговорів, де є можливість поспілкуватися, провести онлайн-конференції тощо. 

9.  Аудиторія

Важливо, хто, окрім вас, працює у вільному просторі. Є коворкінги для дизайнерів, хакерспейси, творчі лабораторії для рекламників і т. д. Це не означає, що інших людей туди не пускають – навпаки, навіть дуже пускають і завжди раді. Але робота в професійному товаристві може бути більш продуктивною.

10. Швидкість інтернету

Інтернет обов’язково має бути швидким і перевірити це можна лише на практиці. Бо часто пишуть, що швидкість від 100 мб і вище, але виявляється, що цей трафік ділиться на кілька десятків робочих місць.

Джерела фото: new.cre.ru, espanarusa.com, praktik.work, Твоє місто, yandex.ru, Hommes.kz.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У клубі «Воїн» готують волинську збірну до Чемпіонату України з ММА. ФОТО
Наступна новина Нічого святого. У луцькій церкві в бабусі вкрали гаманець
Останні новини
Схожі новини