У Княгининівській ОТГ на землі вторгували грошей фундамент дитсадка

У Княгининівській ОТГ на землі вторгували грошей фундамент дитсадка

Відбувся черговий земельний аукціон у Княгининівській сільській ОТГ (громада-член Асоціації міст України (АМУ). Учасники аукціону придбали земельних ділянок на мільйон 440 тисяч і 89 гривень.

– Продали п’ять ділянок під житлову забудову в Зміїнці і право оренди на гектар землі під будівництво торгового центру. За ці гроші і ті, що вторгували на минулому аукціоні плануємо звести фундамент садочка ще цьогоріч у вересні. Кошти від попереднього продажу землі розмістили на депозит в банку, щоб не розтринькати на інші речі. На фундамент потрібно два мільйони 600 тисяч гривень і вони вже є. Надалі плануємо продавати ще дві ділянки по гектару, гроші з продажу яких спрямуємо на дитсадок. Також подаватимемо проект на ДФРР, – поділилася планами голова ОТГ Олена Твердохліб.

Нагадаємо, що цогоріч перші земельні торги в Княгининівській сільській раді відбулися у березні. Земельні ділянки погодився купити житель Хмельницька. Він заплатив за них мільйон 597 тисяч 883 гривні 82 копійки.

Ще раніше Олена Твердохліб розповідала, що до кінця 2018 року в селі Зміїнець заллють фундамент дитячого садка.

– Проект будівництва дитсадка зараз готуємо на експертизу. Тільки технічні умови на електропостачання коштують 325 тисяч гривень. Наразі ж орієнтовна вартість будівництва дитсадка 59 мільйонів гривень. У планах, що це буде дитсадок на 160 місць, – розповідає очільниця Княгининівської ОТГ

До  речі, наразі багато дітей із Зміїнця відвідують дошкільні заклади Луцька, тому цю проблему в ОТГ взялися вирішувати й вирішили побудуввати новий надсучасний дошкільний заклад.

Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України, Волинське РВ АМУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянина, який хотів дати хабар прокурору
Наступна новина Подорожчання проїзду в тролейбусах: реакція лучан. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини