ТОП-5 рішень: як волинянам зекономити на газовому опаленні

ТОП-5 рішень: як волинянам зекономити на газовому опаленні

На Волині триває опалювальний сезон. Як почати економити на опаленні та не замерзнути, які переваги газу та як вибрати газове обладнання – розповіли у пресслужбі АТ «Волиньгаз».

Переваги газу

Загалом газ має дві вагомі переваги – він дешевший та екологічніший, ніж електроенергія. Попри нестабільну ринкову ситуацію з газом, це все одно приблизно на 60% дешевше, ніж електрика. Електроенергія при споживанні на місяць від 250 кВт – коштує 1,68 грн за кожен наступний 1 кВт. Електроенергія видається дешевшою, проте при порівнянні, скільки буде вироблено енергії, якщо використати 1 м³ газу і 1 кВт електрики, газ показує перевагу 60% над електрикою. Крім, того електроенергія - це вторинний продукт. Щоб отримати електроенергію, потрібно щось переробити. А газ у чистому вигляді безпосередньо потрапляє в котел і обігріває житло.

Чим краще сучасне газового обладнання

Технологічність газового обладнання зростає з кожним роком. Виробники пропонують клієнтам дедалі кращі технічні характеристики.

«Економія при використанні нових котлів становить 30-40% у порівнянні зі старими. В старого обладнання менший коефіцієнт корисної дії, оскільки основні теплообмінники виготовлялися зі сталі або чавуну, а в сучасних газових котлах встановлюють теплообмінники з міді та нержавіючої сталі. Нова модифікація котлів значно економніша в споживанні газу», – розповідає начальник проєктно-кошторисного відділу АТ “Волиньгаз” Анатолій Токарчук.

Обладнання слід підбирати індивідуально. Важливо врахувати всі технічні особливості діючої або проєктованої газової системи, системи опалення.

Для чого проводити технічне обслуговування газового котла

Сервісне обслуговування необхідно проводити щорічно для того, щоб газове обладнання служило
надійно, безпечно та заощадливо. В процесі життєдіяльності виникає багато обставин, за яких обладнання може змінити технічні характеристики.

Сервісне обслуговування – це не тільки технічне обслуговування газового обладнання і мереж. Це і нагляд за димовими і вентиляційними каналами. Працівник сервісу під час візиту до клієнта, тестує систему газових мереж, газове обладнання, контролює роботу системи димовідведення, системи вентиляції, системи теплопостачання.

Крім того, аби виконати встановлення чи заміну газового обладнання, краще звернутися до професіоналів, щоб вони допомогли знайти баланс між безпекою та естетикою у вашому інтер’єрі. 

Газопровід категорично заборонено замуровувати в стінах. 

Його можна сховати в кухонних меблях чи в ніші, закрити панелями, що вентилюються, проте до внутрішньої газової мережі та самого обладнання має бути вільний доступ для проведення технічного обслуговування і в разі виникнення можливих аварійних ситуацій. Заощадити на теплі та підвищити енергоефективність свого будинку можна, дотримуючись основних правил:

  • Обирайте якісне обладнання від сертифікованих виробників
  • Замінюйте газове обладнання кожні 10-15 років
  • Перед газифікацією дізнайтесь у фахівців про правила безпеки, аби інтегрувати обладнання у свій дім не лише естетично, але й безпечно
  • Не нехтуйте сервісним обслуговуванням котла один раз на рік
  • Завжди звертайтесь виключно до професіоналів.

Читати також: У «Волиньгазі» визначили кращу команду аварійно-диспетчерської служби 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі мер пригрозив невакцинованим підприємцям закриттям ринків
Наступна новина Чверть коштів українці витрачають на ліки, які не мають достатніх доказів безпеки, — МОЗ
Останні новини
Схожі новини